Uzman çavuş tacizi protesto edildi, öz savunma mesajı verildi

Şirnex’te yaşanan uzman çavuş tacizini protesto eden TJA, öz savunma mesajı verdi.

TACİZ PROTESTO

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Şirnex merkezdeki Türk uzman çavuş tacizini Êlih’te protesto etti. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi  (DEM Parti) il binası önünde yapılan eylemde, “Tecavüzcü çeteler hesap verecek” pankartı taşındı.

TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük, DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı açıklamayı TJA aktivisti Bermal Can okudu.

Devletin tüm imkanlarını devreye koyarak kadınları hedef aldığını belirten Bermal Can, “İpek Er olayında olduğu gibi genç kadınların hedef alınması yine gerici, tekçi, cinsiyetçi oluşumların özel politikaları sonucunda Şirnex’te taciz olayı yaşanmıştır” dedi.

 'ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARINA SESSİZ KALMAYACAĞIZ'

Devletin özel savaş politikalarına karşı sessiz kalmayacaklarına dikkat çeken Bermal Can, şöyle devam etti: “Her yerde toplumsal gücümüzle özsavunmamızı gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Failin, uzman çavuş Musa Orhan örneğinde olduğu gibi cezalandırılmak yerine Ankara’ya sözde sağlık gerekçesiyle kaçırılarak koruma altına alındığı ortaya çıkmıştır. Rejim tarafından Kurdistan’da geliştirilen özel savaş politikalarının yürütücüsü olan üniformalıların, taciz, tecavüz, uyuşturucu ve fuhuşla toplumsal değerleri yok edip, kadın ve gençleri yozlaştırarak değerlerinden koparmaya çalıştığı açıktır. Bu olayda da görüldüğü gibi rejimin Kurdistan’da kadınlar şahsında uygulamaya çalıştığı özel savaş politikası, kadın özgürlük hareketimiz ve onurlu halkımız tarafından geliştirilen öz savunmayla boşa çıkartılmıştır.”