1 Mayıs çağrıları: Emeğimize ve demokrasiye sahip çıkalım

Birçok kentte yapılan etkinliklerde emekçiler 1 Mayıs alanlarına çağrıldı. Etkinliklerde "Emeğimize ve demokrasiye sahip çıkalım" mesajı verildi.

1 MAYIS ÇAĞRILARI

Denizli 1 Mayıs Platformu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu üyesi Mehmet Sarıca, "1 Mayıs’ta alanlarda olmak işimize, aşımıza, ekmeğimize, emeğimize sahip çıkmaktır. 1 Mayıs’ta alanlarda olmak söz ve karar hakkımıza; sendikalı olma, örgütlenme ve grev hakkımıza; ifade özgürlüğümüze; yani demokrasiye sahip çıkmaktır. 1 Mayıs 2024 Çarşamba 14.30’da Çınar Meydanı’nda toplanmaya ardından miting alanımız olan Ulus Meydanı’na doğru yürüyüşe davet ediyoruz" diye konuştu.


ADANA
Adana’da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Tabip Odası ve Adana Barosu, "Yoksulluğa, güvencesizliğe, sömürü ve baskılara karşı birliğimizi, mücadeleyi, dayanışmayı, umudu büyütmek için haydi 1 Mayıs'a" sloganıyla  1 Mayıs’ta saat 15.00’de Kasım Gülek Köprüsü’nden Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyüş yapacak.
KESK Adana Şubeler Platformu, 1 Mayıs'ta yapılacak yürüyüş ve mitinge katılım çağrısı yapmak için Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Adana Şubesi'nde açıklama yaptı.
 Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Fatih Toprak, 1 Mayıs'ta tüm kesimleri alanlarda bir araya gelip mücadele etmeye çağırdı. KESK MYK üyesi Erdal Karakuş, "Eşitlikçi, özgürlükçü, barış halkların ve farklılıkların bir arada, kardeşçe yaşadığı bir ülke ve gelecek için alanlarda olacağız” dedi.


ANTALYA
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi, 1 Mayıs'a katılım çağrısında bulunmak için sendika binasında basın toplantısı düzenledi. SES Antalya Şubesi Eşbaşkanı Şükran İçöz, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini 1 Mayıs’a davet ederek, 1 Mayıs’ta saat 14.00’da Aydın Kanza Parkı’nda olacaklarını ifade etti.


ÊLİH
Êlih Emek ve Demokrasi Platformu, 8 Mart Kadınlar Parkı’nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlamasına ilişkin Yılmaz Güney Parkı’nda açıklama yaptı. Etkinliğe platform bileşenlerinin yanı sıra Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticileri, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistleri katıldı.  
Platform adına açıklamayı yapan Ramazan Bilmez, "Mücadeleyi büyütmek ve umudu örgütlemekten başka bir çıkış yolu olmadığını biliyoruz” diye belirtti.
1 Mayıs’ta alanda olacaklarını vurgulayan Bilmez, “Jin, jiyan, azadî demek için, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümü için meydanları dolduracağız. Kaynaklarımızın ranta, sermayeye, SİHA’lara, İHA’lara, silahlara değil parasız, ulaşılabilir, nitelikli ve anadilinde, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı amaç edinen kamu hizmetlerine aktarılması için alanlarda olacağız. Şimdi mücadeleyi, umudu ve dayanışmayı büyütme zamanı” diye konuştu.
KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun da "Kadınların, halkların hak gasplarına karşı hep birlikte özgürlük, eşitlik demek için alanlara bekliyoruz" dedi.