GÖRÜNTÜLÜ

Osnabrück’te Şoreşger Mazlum Malçok anması

Almanya’nın Osnabrück kentinde düzenlenen anmada HPG komutanlarından Şoreşger Mazlum Malçok (Vedat Işık) şahsında şehitler anıldı.

18 Haziran 2023’te Zap’ta şehadete ulaşan HPGli Şoreşger Mazlum Malkoç(Vedat Işık), Dijwar Ararat (Özkan Kaya) ve Baz Çatak (Abdulhakim Baran) şahsında Kürdistan şehitleri Almanya’nın Osnabrück kentinde anıldı. 

Şehitler anısına saygı duruşu ile başlayan anmada Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına Fatma Cizîr ve Münster-Osnabrück Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı İsmet Stêrk konuşma yaptı. 

Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına Fatma Cizîr yaptığı konuşmada; “Şehitler üzerine konuşulduğunda insan önce kendisini o ölçüye vurmalı. Şehitlerimiz özellikle özgürlük dağlarında büyük engellere karşı direndi. Aç kaldılar, açıkta kaldılar; yani her türlü zorluğu yaşadılar ancak hiçbir şekilde taviz vermediler. Önderliğin dört kişi ile başlattığı yürüyüş, binlerce şehitle bugün milyonlara ulaştı. O şehitler Kürtlerin başının tacı oldu. Şehitlerimiz günümüzü aydınlatan, yolumuzu aydınlatanlardır. Onların yolunda yürüyerek ancak şehitlere cevap olabiliriz. Önderlik şehitler için ‘benim kırmızı çizgimdir’ diyor. Ali Haydar Kaytan ve Rıza Altın arkadaşlar da dahil ilk şehitlerden günümüze şehit Şoreşger Mazlum arkadaş şahsında şehitlerimiz bizi bugünlere getirdi. Düşman ne diyordu? Kürt halkını bitireceğim diyordu. Ne oldu? Kürtler yok olmaz. Bunu onlar da anladı.” 

Münster-Osnabrück Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı İsmet Stêrk yaptığı konuşmada, Önder Apo’nun 27 Şubat’taki “Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı” ile geliştirdiği sürece ilişkin şunları söyledi: “Biz bugün şehitleri anarken Önderliğin geliştirdiği sürece bakarak kendimizi hazırlamalı, üzerimize hangi rol ve misyonun düştüğünü bilmeli, sürece hazırlamalıyız. İnsan şehitlerin yaşamına baktığında öylesi zorlu bir yaşamda hiçbir korku olmadan, herhangi bir kaygı taşımadan şehadete gittiklerini görecektir. Korkusuzca gittikleri şehadeti bu toplum için bedenlerini siper ediyorlar. Şehidin korkusuzca gittiği şehadette diyor ki; ben bu topluma borçluyum. Şehitlerimiz bu şekilde korkusuzca kaygısızca şehadete giderken biz toplum olarak biraz vicdani davranmalıyız. Bu nedenle özellikle yeni süreçte Önderliğin bize yüklediği misyon, şehitlerin bize yüklediği misyon için kendimizi hazırlamalıyız. Bugün Ortadoğu’da ve dünya genelinde Kürtler birinci gündem maddesi olmuştur. Çünkü hiçbir toplum Kürt toplumu kadar ağır bedeller ödemedi. Ancak bu şehitler, Önderlik bize büyük bir imkan yarattı.”

Anma programı şehitler anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi sonrası “Şehîd Namirin” ve Bijî Serok Apo” sloganları ile son buldu.