Şırnak’ta 5 kişi daha tutuklandı

Şırnak’ta bugün adliyeye çıkarılan 12 kişiden 5’i tutuklanırken, 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Şırnak’ın Cizre, Silopi, İdil ve Beytüşşebap ilçeleri ile Siirt’te gözaltına alınanlardan 12 kişi daha akşam saatlerinde Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinden sonra savcılığa sevk edildi.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemleri tamamlanan Şükrü Acar, Hüseyin İnedi, Mehmet Emin Çıkmaz, Mazlum Duru, Kamil Balık, Mustafa Çömlek, Selman Abay, Metin Mendez, Emin Gündüz, Abdülcebar İğdi, Serdar Özkül ve İshak Doğan, adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadesinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilenlerden Şükrü Acar, Hüseyin İnedi, Mehmet Emin Çıkmaz, Serdar Özkul ve İshak Doğan tutuklanırken; Mazlum Duru, Kamil Balık, Mustafa Çömlek, Selman Aba, Metin Mendez, Emin Gündüz ve Abdulcebar İğdi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TUTUKLANANLARIN SAYISI 9’A YÜKSELDİ

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 9 Ocak'ta Şırnak’ın Cizre, Silopi, İdil ve Beytüşşebap ilçeleri ile Siirt’te yapılan ev baskınlarında 24 kişi gözaltına alınmıştı.

11 Ocak’tan itibaren adliyeye sevk edilen 24 kişiden 9 kişi tutuklanırken 15 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananların isimleri şöyle: “Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Berfin Can, Mela Sait Özdemir, Birca Belek Dil ve Kültür Derneği yöneticisi Aziz Sönmez ile birlikte Hasan Aydın, Şükrü Acar, Hüseyin İnedi, Mehmet Emin Çıkmaz, Serdar Özkul ve İshak Doğan.”