Kormor'a saldırı: 4 can kaybı

Çemçemal’de bulunan Kormor Gaz Sahası’na saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 kişi yaşamını yitirdi.

KORMOR GAZ SAHASINA SALDIRI

Çemçemal Kaymakamı Remek Ramazan, Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinde bulunan Kormor Gaz Sahası’na yönelik bir saldırı düzenlendiğini duyurdu.
Remek Ramazan, dün gece Kormor Gaz Sahası’na drone ile düzenlenen saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de yaralandığını belirtti.
Hayatını kaybeden ve yaralananların Petrol Oil Şirketi çalışanları olduğunu belirten kaymakam, yaralıların durumlarının hafif olduğunu ve doktorların gözetiminde olduklarını bildirdi.

Çemçemal Kaymakamı Remek Ramazan, şunları söyledi: “Irak hükümetinden ülkenin kaynaklarını korumasını ve bu tür felaketlerin bir daha tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Umarım Güney’deki siyasi partiler bu tür olayların önlenmesi için birliklerini sağlarlar" dedi.

TALABANİ: KAPSAMLI SORUŞTURMA VE TEDBİR GEREKLİ

Kurdistan Bölgesi Yönetimi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Irak hükümetinin ve Kurdistan Bölgesi’ndeki ilgili tarafların saldırıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüterek saldırıların önlenmesi için gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyledi.

Kubat Talabani, saldırının tekrarlanmaması için ciddi önlemler alınması gerektiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI: ÜLKEMİZİN GÜVENLİĞİ RİSKE ATILDI

Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşit, Çemçemal’deki Kormor Gaz Sahası’na yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Irak Cumhurbaşkanı, "Kormor Gaz Sahası’na yönelik yapılan saldırı, devletin ve yurttaşların kamu çıkarlarının kötüye kullanılmasıdır ve ülkemizin güvenliğini riske atmıştır" dedi.

Latif Reşit, güvenlik kurumlarının saldırıyı soruşturmasını ve saldırganları cezalandırmasını istedi.

KOMİSYON KURULDU

Irak Güvenlik Medya Ağı, Başbakan ve Ortak Harekat Komutanlığı’nın talimatları doğrultusunda Kormor Gaz Sahası’na saldırıya ilişkin komisyon kurulduğunu bildirdi.

Açıklamada, "Ülke ekonomisine zarar vermeyi amaçlayan bu saldırıların failleri cezalandırılacak" dedi.