KDP ihaneti protesto edildi

Sêmalka’da devam eden eylemi Girkê Legê İlçe Meclisi üyeleri devraldı. HPC Dêrik üyeleri ve Girziro Şirketi emekçileri de eyleme ziyarette bulundu, KDP'yi protesto etti.

KDP’nin şehit ettiği gerillaların cenazelerini teslim almak için 5 Ekim’de Sêmalka’da başlatılan çadır eylemi 64. gününde sürüyor.
Girkê Legê İlçe Meclisi üyeleri Çilaxa grubundan eylemi devraldıktan sonra Toplumsal Savunma Güçleri (HPC) Dêrik üyeleri ve Dêrik’teki Girziro Şirketi emekçilerinin toplu ziyaretleri gerçekleşti.

'KDP KÜRTLÜK ÇİZGİSİNE GELMELİ'

Eylemi devralan Girkê Legê grubu adına açıklama yapan İlçe Meclisi Üyesi Zilan Roj, KDP’nin şehit cenazelerini vermemesini kınadı. Sonuç alıncaya kadar eylemlerinin devam edeceğini vurgulayan Zilan Roj, “KDP’nin şehit cenazelerimizi vereceğini umuyor ve KDP’yi Kürtlük çizgisine gelmeye çağırıyorum” dedi.
Eylemi devreden Çilaxa İlçe Meclisi üyeleri adına konuşan Murad Şemo da Girkê Legê grubuna başarılar dileyerek, “Bu onurlu eylemin zaferle sonuçlanacağına yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Girkê Legêli grubun eylemi devralmasının ardından Dêrik’ten gelen HPC üyeleri eylem çadırına kitlesel ziyarette bulundu. Sloganlarla karşılanan HPC üyeleri, Rojava-Başûrê Kurdistan sınırında açıklama yaparak KDP’ye seslendi.

'KDP TALİMATI TÜRK DEVLETİNDEN ALIYOR'

HPC Dêrik Üyesi Salih Sadik, yaptığı açıklamada 64 gündür devam eden eylemdeki ısrar gücünü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 40 yılı aşkın mücadelesinden aldıklarını belirtti. KDP’ye tepki gösteren Salih Sadik, “Kürt halkını ve Kürdistan’ı savunmak için canlarını feda eden şehitlerimizin cenazelerini vermeyen KDP’yi kınıyorum. Bütün talimatlarını Türk devletinden alan KDP ihanetçidir ve kendi çıkarları dışında hiçbir faydası olmamıştır” ifadelerini kullandı.
DAİŞ’in Başûrê Kurdistan’daki saldırılarında şehit düşen peşmergelerin de kendi evlatları olduğunun altını çizen Salih Sadik, konuşmasının sonunda şöyle dedi: "Bu eylem yıllar sürse de teslimiyeti kabul etmeyen bizler ‘Direnmek Yaşamaktır’ şiarıyla direnişe devam edeceğiz. Kendini halkın öncüsü olarak görüp dedelerinden beri ihanet içinde olanlar bunu iyi bilsin.”
Konuşmanın ardından halk, eyleme destek ziyaretinde bulunan Dêrik’teki Girziro Şirketi emekçilerini karşıladı.

'ÖNDER APO'NUN İZİNDE OLACAĞIZ'

Sınırda bir araya gelen emekçiler adına konuşmayı Emin Silêman yaptı. 64 gündür devam eden eyleme sonuna kadar destek olacaklarını vurgulayan Emin Silêman, “Bütün inancımızla Önder Abdullah Öcalan izinde olacağız. Bizler haklıyız ve haklı olduğumuz için Rojava halkı olarak yıllardır dimdik ayaktayız. Buradaki eylem bir cevaptır, mesajdır. Uluslararası toplum da yurtsever Kürtler de ihanetçi Kürtler de bu mesajı iyi duymalıdır. Buradaki eylemciler yalnız değildir ve halk her gün burada hazırdır” dedi.
Emin Silêman, konuşmasının sonunda KDP’ye ve Kürt partilerine seslenerek şunları sordu: “KDP nerede, Kürt partileri nerede? KDP, şehitlerimizi niye vermiyorsun? Buna cevap ver. Neden günlerdir taleplerimize cevap vermiyorsun? Kime karşı savaşıyorsun? Bu mücadelede en çok bedel ödeyenler gerillalardır. KDP, insanî bir duruş sergile ve şehitlerimizin cenazelerini bize teslim et.”
Konuşma sonrası HPC Dêrik üyeleri ve Girziro emekçileri, eylem çadırını ziyaret ederek eylemcilerle bir araya geldi.