HPG: 19 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi, 2 mobesse ve 1 teleskop imha edildi

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Mayıs Şehitleri anısına gerçekleştirdiği eylemlerde,19 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 4’ü de yaralandı. 1 mevzi, 2 mobesse kamera sistemi, 1 askeri teleskop imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi,  Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na bağlı Zap ve Avaşîn bölgesinde sürdürdükleri işgal saldırılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Güçlerimiz, Devrimci Halk Savaşı perspektifi temelinde Apocu fedai ruh ve yüksek cesaretle işgalcilere yönelik birçok alanda etkili eylemler düzenlemiştir. Yarı hareketli gerilla timleri ve savaş mevzilerindeki güçlerimiz tarihi direnişin 40. gününde de yüksek bir performansla işgalcilere darbe üstüne darbe vurmuştur. Sonuç alamayan Türk ordusu yine çaresizce direniş alanlarını 23 kez kimyasal silahlarla, 31 kez savaş uçaklarıyla ve yüzlerce kez obüslerle bombalamasına rağmen hiçbir sonuç elde edememiştir. Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 19 işgalci cezalandırılıp, 4 işgalci yaralanırken 1 mevzi, 2 mobesse kamera sistemi, 1 askeri teleskop imha edilmiş ve 1 mevzi ve 1 garaj darbelenmiştir.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

23 Mayıs günü saat 13:00’da Werxelê Direniş Alanı’na bağlı Girê Werxelê’de çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün öğlen saatlerinde gözetleme faaliyeti yürüten ve alana mobesse kamera sistemi yerleştirmek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından işgalciler yanlarında getirdikleri mobesse kamera sistemini bırakarak kaçmışlardır.

ZAP BÖLGESİNDE;

22 Mayıs günü işgalci TC ordusu Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Tolhildan savaş mevzilerini kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladıktan sonra ilerlemek istemiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda işgalciler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Darbelenen işgalciler geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

22 ve 23 Mayıs günleri öğlen saatlerinde Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Hewrê savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından ferdi ve ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği müdahale ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

23 Mayıs günü Cîloya Biçûk alanında bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır.

23 Mayıs günü 11:40’ta Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Berxwedan savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi, 1 askeri teleskop ve 2 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir. Eylemin ardından savaş mevzilerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından yine hedeflenerek ferdi silahlarla vurulmuştur. Burada da 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci ağır yaralanmıştır. Saat 17:50’de tekrar ilerlemek isteyen işgalciler, bu kez güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu etkili eylemlerin sonucunda; 4 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ağır yaralanmış, 1 mevzi, 2 mobesse kamera sistemi ve 1 askeri teleskop imha edilmiştir. Aynı gün akşam saatlerinde işgalci TC ordusu savaş mevzilerini 12 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

23 Mayıs günü saat 09:00’da işgalci TC ordusu Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzileri çevresinde harekete geçen işgalciler, güçlerimiz tarafından yakın mesafeden ferdi silahlarla vurulmuştur. Aynı gün saat 19:00’da savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından el bombaları ve ferdi silahlarla tekrar vurulmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemlerin sonucunda en az 3 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci ise yaralanmıştır.

23 Mayıs günü işgalci TC ordusu, Şikefta Birîndara, Girê Cehennem ve Şehîd Berxwedan savaş mevzilerini 11 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

METÎNA VE HEFTANÎN BÖLGELERİNDE;

23 Mayıs günü saat 16:30’da Duhok’a bağlı Kanî Masî nahiyesinde bulunan işgalci TC ordusuna ait Kani Masi karakolu güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda karakol yerleşkesinde bulunan 1 garaj ve 1 mevzi darbelenmiştir.

23 Mayıs günü saat 05:00’da Metîna’da bulunan Girê Ortê’ye bağlı Şehîd Agir alanında işgalci TC ordusuna ait gizli bir birlik, güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra el bombaları ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde iki koldan vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır.

19 Mayıs günü saat 11:40’da Heftanîn’in Xantûr alanına bağlı Girê Xaç çevresinde hareket halinde olan işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek etkili bir şekilde vurulmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu etkili eylemin sonucunda 7 işgalci cezalandırılmış ve 2 işgalci ise yaralanmıştır.

Metîna ve Heftanîn’deki eylemler ölümsüz komutanlarımızdan Mîrza ve Andok yoldaşlarımızın intikamı için gerçekleştirilmiştir.

İŞGAL SALDIRILARI

İşgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları’nı savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle yüzlerce kez bombalamıştır.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

23 Mayıs günü Zap’a bağlı Girê Amediye, Girê Bihar, Girê FM, Saca, Çemço, Rênçbir Axa, Şikefta Birîndara, Kurojahro ve Sîda alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri ve 17 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

23 Mayıs günü Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî, Geliyê Beşîle ve Golka alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle ve 10 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

23 Mayıs günü Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 4 kez bombalanmıştır.

23 Mayıs günü Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şekîf yamaçları ve Geliyê Lolan alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.”