GÖRÜNTÜLÜ

Kuzey ve Doğu Suriye’de bayram heyecanı

Bayramın yakınlaşmasıyla birlikte çarşıda yaşanan canlanma esnafı sevindiriyor, çocukları şenlendiriyor, şehirleri adeta bir bayram şölenine çeviriyor. Kalplerdeki sevinç yüzlerdeki gülücüklere yansıyor.

ROJAVA'DA BAYRAM HAZIRLIKLARI

Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan Ramazan Bayramı'nın arifesinde Kuzey ve Doğu Suriye’de de hareketlilik yaşanıyor. Müslümanlar için oruç tutmanın ve ibadetlerini güçlendirmenin önemli olduğu Ramazan ayının sonunda kutlanan bayram, sevdikleriyle bir araya gelmenin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın da simgesi.

Güneşin sıcaklığı giderek artarken sokaklar da bayram heyecanıyla dolup taşıyor. Çocukların neşeli kahkahaları, ebeveynlerin yüzlerindeki sevgi dolu gülümsemelerle buluşuyor. Bayram sabahı, evlerde hazırlıkların yapılması telaşıyla başlayan bu mutlu gün, aileleri bir araya getirerek sevgi ve dayanışmanın en güzel örneklerini sunuyor.


Ebeveynler, çocuklarının gözlerindeki heyecanı gördükçe içlerindeki sevgi ve mutluluk daha da artıyor. Onların masum sevinçleri, bayramın gerçek anlamını hatırlatıyor ve toplumsal bağlarını daha da güçlendiriyor.

Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, Rojava’daki yurttaşları da bayram coşkusu sardı. Cadde ve sokaklar bayram hazırlıklarıyla renklendi. Çarşılar, bayramlık kıyafetlerle dolup taştı.


Pazarlarda fiyatların artması, yurttaşların tepkisine neden olsa da esnafın yüzü gülüyor. İnsanlar, bayramlık alışverişlerini yaparken, fiyatları karşılaştırarak en uygun seçeneği tercih etmeye çalışıyor.

Çocuklar, bayramlarda kendileri için vazgeçilmez olan oyuncak ve şeker için hazırlanan sürprizlerin heyecanıyla gün sayıyor.

Alışveriş telaşında bayramlık kıyafetlerini seçen yurttaşlar, bir yandan da sevdiklerine alacakları hediyeleri düşünüyor. Bayramın coşkusunu doyasıya yaşamak isteyen herkes, hazırlıklarını büyük bir heyecanla sürdürüyor.


Bayram coşkusu, Türk devletinin saldırılarına ve bölgeye uygulanan ambargoya rağmen herkesin yüzüne yansıyor. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte artan enerji, şehri adeta bir bayram şölenine çeviriyor.