Çelê ve Xakurkê’de gerilla eylemleri

HPG/YJA Star gerillaları Çelê ve Xakurkê’de eylemler gerçekleştirdi. Tespit edilen 1 asker öldürüldü, 1’i de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HPG, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerinin, 12 Ağustos günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlediğini bildirdi.

Eylemin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Saat 15.50’de güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesinden Şikêr karakolu yolu istikametinde ilerleten askeri bir araca yönelik sabotaj taktiği ile eylem düzenlemiştir. Aracın ağır darbe aldığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu zırhlı araçlar ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

Saat 20.00’da güçlerimiz Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şekif Tepesi’nde konumlanan operasyon birliğine yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askeri Skorsky helikopter ile alandan uzaklaştırmıştır.”

ÇARÇELLA’DA OPERASYON VE ÇATIŞMA

11 Ağustos günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusunun Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Çarçella alanındaki Kırê Kor mıntıkasında bir operasyon başlattığını, gerillalar ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşandığını kaydetti. HPG, “Halen devam eden operasyon ile ilgili detaylar elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

HPG, Türk ordusunun saldırılarına ilişkin de şu bilgileri verdi:

BEŞTÜŞŞEBAP’A OPERASYON, GARE’YE HAVA SALDIRISI

9 Ağustos günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Masiro alanında bir operasyon başlatmıştır. Arazide arama tarama faaliyeti yürüten işgalci TC ordusu 10 Ağustos günü akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

11 Ağustos günü saat 23.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Şikeftan köyü çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”