Asker cenazeleri çürümeye terk

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları nedeniyle Hakkari Devlet Hastanesi’nde 40, Çukurca’ya bağlı Bilican (Kavuşak) köyündeki Sahra Hastanesi’nde ise 100’den fazla asker cenazesi tutuluyor.

AKP-MHP iktidarı ve medyasının, öldüklerini halktan gizlediği bazı askerlerin cenazeleri, aylardır morglarda bekletiliyor.

Medya Savunma Alanları’nda yaşanan savaşta ölen bazı asker, korucu ve çete elemanlarının cenazeleri helikopterlerle Hakkari Dağ Komando Tugayı, Fatih Kışlası ile sınırda bulunan askeri taburlara getiriliyor. Cenazeler, daha sonra ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi morguna ve sınırda bulunan sahra hastanelerine naklediliyor.

100’DEN FAZLA CENAZE

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; Hakkari Devlet Hastanesinde 40, Çukurca-Hakkari arasında bulunan Bilican köyündeki Sahra Hastanesi’nde ise 100’den fazla cenaze bulunuyor. Bu cenazeler aylardır morglarda çürümeye terk edildi. Çürüyen cesetler nedeniyle hastane içinde yoğun bir koku var. Hastaneye tedavi amaçlı giden yurttaşlar, yoğun kokuyu teyit ediyor.

60’TA 1’İNİ AÇIKLADI

Gerilla alanlarında çatışmaya şahit olan bir korucu, bir gecede en az 60 askerin öldüğünü, kendisinin de buna şahit olduğunu söyledi.

Korucu, devletin çatışma sonrası sadece bir astsubayın ismini verdiğini şaşkınlık içinde izlediğini söyledi.