Gerilla eylemleri kesintisiz sürüyor: 10 işgalci cezalandırıldı

Türk devleti’nin işgal saldırılarına gerillalar da hamleler kapsamında gerçekleştirdikleri eylemlerle cevap veriyor. Gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 10 işgalci cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarının ayrıntılarını açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

“24 Nisan günü Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Ademoğlu Vadisi’nde işgalci Türk ordusuna bağlı kontraların güçlerimizin hareketini denetime almak için araziye fotokapanlar yerleştirdiği tespit edilmiştir. Ademoğlu ve Mercan vadilerinde güçlerimizin tespit ettiği 7 fotokapan imha edilmiştir. 

Serhat bölgesinin Gilîdax alanında işgalci Türk ordusu yeni bir operasyon başlatmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

8 Haziran günü işgalciler Werxelê’deki savaş mevzilerinin çevresine patlayıcılar yerleştirmiştir. Güçlerimiz bu patlayıcıları imha edip, işgalcilere ait birçok malzemeye el koymuştur.

9 Haziran günü saat 15:00’da Werxelê’deki savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler sabotaj taktiği ile vurulmuştur. Darbe alan işgalciler daha sonra ferdi silahlarla da vurulmuştur. Her iki eylemde 4 işgalci cezalandırılmıştır. Ağır darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

9 Haziran günü saat 19:50’de güçlerimiz savaş mevzilerinden işgalcilere yönelik iki koldan koordineli gerilla eylemi gerçekleştirmiştir. Birinci kol; ferdi ve orta otomatik silahlar ile işgalcileri vurmuştur. İkinci kol; işgalcilerin arasına sızarak işgalcilere ait patlayıcı ve birçok askeri malzemeye el koymuştur. Bu eylemde 3 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

9 Haziran günü saat 07:00’da Xeregol Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik ağır silahlar ile bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 1 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

YJA Star güçlerimiz; 9 Haziran günü saat 11:00’da ve 10 Haziran günü saat 07:00’da Colemêrg’in Çelê ilçesine bağlı Girê Karakolu’nu ağır silahlar ile vurmuştur. Cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Gever bölgesinde;

9 Haziran günü saat 08:20’de Colemêrg’in Gever ilçesinin Wargenima Karakolu’na bağlı İhanet Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Burada işgalcilere ait mevziler hedeflenerek etkili şekilde vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

KÖYLÜLERE AİT ARAZİLER BOMBALANIYOR

İşgalci Türk ordusu tarafından Başûrê Kurdistan köylerine ait araziler bombalanmıştır. Aynı zamanda Medya Savunma Alanları’nda helikopter hareketliliği yaşanmış ve uçaklar ile bombalanmıştır.

Yapılan saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

8 Haziran günü saat 23:30’da Amediye ilçesinin Kani Masi nahiyesine bağlı Qela Qumriyê arazisi savaş uçakları ile 2 kez bombalanmıştır.

9 Haziran günü saat 12:45 ve 14:25’te Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi savaş uçakları ile 2 kez bombalanmıştır.

9 Haziran 13:00 – 13:30 saatleri arasında Akrê ilçesinin Dinartê nahiyesine bağlı Şiyê köyü çevresi savaş uçakları ile 5 kez bombalanmıştır. Bu bombardımanlar sonucunda köy arazisinde çıkan yangın halen devam etmektedir.

9 Haziran günü 21:00 – 02:00 saatleri arasında Metina bölgesinin Qaşûra alanında helikopter ve savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır. Aynı zamanda Girê Zendura ve Derarê alanları ile Kêste ve Hirorê köylerinin arazisi bombalanmış, Derarê alanındaki Militan Boğazı’na helikopterler ile indirme yapılmıştır.

10 Haziran günü 00:20 – 01:40 saatleri arasında Avaşîn bölgesinin Mamreşo ve Mervanos alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

10 Haziran günü 00:00 – 01:30 saatleri arasında Qela Bêdewê ve Küçük Cilo alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı zamanda T Harfi alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

10 Haziran günü 05:00 – 05:30 saatleri arasında Qela Bêdewê alanında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.”