HPG: 6 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Hareketli timlerin öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde; 6 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. 1 dron, 1 mobesse kamera sistemi ve 1 sensör cihazı da imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Apocu fedai ruhla en zor koşullar altında tarihin en büyük direnişini sergileyen Kurdistan Özgürlük Gerillası, yeni dönem gerilla taktiklerini iç içe kullanarak işgalcilere ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. Güçlerimizin direnişini ve iradesini kıramayan işgalci TC ordusu, Direniş Alanları’nı yoğun bir şekilde taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalayarak sonuç almak istemektedir.

Hareketli timlerimizin öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde; 6 işgalci cezalandırılmış, 1 dron, 1 mobesse kamera sistemi ve 1 sensör cihazı da imha edilmiştir. İşgalci TC ordusu ise Direniş Alanları’nı; 35 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 4 kez savaş uçakları, 11 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüslerle bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

17 Ağustos saat 08:00’de işgalcilerin Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresine yerleştirdikleri 1 adet sensör cihazı hareketli timlerimizce tespit edilerek imha edilmiştir.

17 Ağustos saat 10:30’da Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Aryen savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesi ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 17 Ağustos saat 10:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Sîpan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurulmuştur. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırılmıştır.

17 Ağustos 11:30 ve 14:00 saatlerinde Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Pîrdoğan savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

17 Ağustos saat 13:50’de işgalciler tarafından Girê Cûdî Direniş Alanı’na yerleştirilen 1 mobesse kamera sistemi güçlerimizce imha edilmiştir.

17 Ağustos saat 18:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı üzerinde uçurulan 1 dron YJA Star güçlerimizce vurularak imha edilmiştir.

17 Ağustos saat 20:00’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Sîpan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

16 Ağustos’ta Girê FM ve Şikefta Birîndara Alanları’ndaki savaş mevzileri 7 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

17 Ağustos’ta Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 28 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

17 Ağustos’ta Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

17 Ağustos’ta Sîda Direniş Alanı 4 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

17 Ağustos’ta Kurojahro, Girê FM, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları 11 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

17 Ağustos’ta Girê FM ve Girê Hakkarî Direniş Alanları obüslerle onlarca kez bombalanmıştır.”