HPG’den savaş bilançosu: 147 işgalci cezalandırıldı, onlarca mevzi imha edildi

HPG, 10 günlük savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre; gerillalar, 116 eylem gerçekleştirdi, 147 işgalci cezalandırıldı, 6 helikopter ve 2 dron darbelendi, onlarca mevzi imha imha edildi. Eylemlerde 6 gerilla şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 23 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasındaki savaş bilançosu açıkladı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Sömürgeci soykırımcı Türk devleti ve onu yöneten AKP – MHP – Ergenekon faşist kliği Ortadoğu ve Kürdistan üzerindeki işgal etme ve hegemonyasını kurma amacından vazgeçmemektedir. Kürdistan’ı adım adım işgal ederek Özgür Kürt’ü ortadan kaldırmayı, PKK’yi tasfiye ederek tüm Kürt halkını teslim almayı ve Kürt Soykırımı’nı tamamen gerçekleştirmeyi istemektedir.

Halkımızı soykırıma uğratma planında bir adım daha atıp Başûrê Kurdistan topraklarını işgal etme amacıyla 23 Nisan gecesi Medya Savunma Alanları’na bağlı Metina, Avaşin ve Zap bölgelerine dönük kapsamlı bir işgal saldırısı başlatmıştır. Ancak bu işgal saldırısı HPG ve YJA Star gerillalarının kahramanca direnişinin çeperlerine çarpmış, ilk gününden itibaren boşa çıkarılarak alandaki işgalciler sürekli ve etkili eylemlerle en ağır darbeleri almaktan kurtulamamıştır. Kürdistan Özgürlük Gerillası sadece savunma pozisyonunda kalmamış, aktif bir şekilde saldırıya geçerek ‘’Dem Dema Azadiyê Ye’’ hamlesini zafere ulaştırma amacıyla Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê adlarıyla devrimci hamleler geliştirmiştir. Bu çerçevede 23 Nisan’dan 3 Mayıs’a kadar geçen 10 günlük süreçte güçlerimizin sergilediği savaş performansı, büyük cesaret, direnme kararlılığı, yüksek saldırı ruhuyla gerçekleştirdiği eylemler, uyguladığı zengin taktikler ve tüm düşman yönelimlerini boşa çıkaran savaş ustalığı Demokratik Modernite Gerillası’nın yakaladığı düzeyi göstermesi açısından çarpıcı ve tarihi bir örnektir.

İşgalci Türk devleti bu işgal harekatında özel eğitimli işgalci askerlerinden köpeğine, en ağır bombardımanlardan namertçe bir şekilde kimyasal ve zehirli gazlar kullanmasına rağmen herhangi bir sonuç elde edememiştir. Tüm dünyanın gözü önünde soykırımcı Türk ordusu kimyasal silah kullanıp alenen savaş suçu işlerken sessiz kalarak hiçbir tepki göstermeyenler tarih önünde bu suçun ortağı olarak anılacaklardır.

Kürdistan Özgürlük Gerillası bu 10 günlük savaş sürecinde yeni dönem gerilla çizgisi, perspektifi ve taktikleri temelinde; hareketli tim savaş tarzından savaş tünellerine, Hava Savunma Kuvvetleri eylemlerinden saldırı, sızma, sabotaj, suikast ve darbelemeden ağır silahlara, termalli silahtan eşzamanlı ve koordineli gerilla eylemlerine kadar taktikte zengin, tempoda yüksek ve vuruş tarzında keskin bir pratik ortaya koymuştur. Mevcut ordusu ve savaş imkanları ile devletleri dize getirmekle övünen Türk ordusu Metina, Avaşin ve Zap’a saplanıp kalmış, herhangi bir ilerleme sağlayamamıştır. Türk ordusu kayıplarını kamuoyundan gizlemesine rağmen her gece onlarca helikopter ile hem ölü ve yaralılarını kaldırıp götürmüş, hem de savaşamaz duruma gelen işgalci askerlerini değiştirerek güç takviyesi yapmıştır. Cenga Heftanin ve Garê Zaferi’nde önemli bir düzey kazanan yeni dönem gerilla çizgisinin doğruluğu ve sonuç alıcılığı Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê Devrimci Hamleleri’nde bir kez daha kanıtlanmıştır.

Bu 10 günlük savaş sürecinde Ekin, Asya, Çiyager, Dilşêr, Delal ve Viyan yoldaşlarımız düşmanla günlerce çarpışarak ve yiğitlik destanları yazarak işgalci düşmana büyük darbeler vuran eylemlere öncülük etmişlerdir. Özellikle YJA Star güçlerimizin öncü düzeyde katıldığı bu eylemler ve savaş süreci özgür Kürt kadınının zapt edilemez iradesini, özgürlük tutkusunu ve zaferi mutlaka gerçekleştirme kararlılığını göstermektedir. Güçlerimizin büyük bir emek, fedakarlık ve Apocu fedai ruhla sergilediği bu direniş sadece Başûrê Kurdistan’ın işgalini engellemekle kalmayacak, her yerde direnişi daha da yükseltip yaygın hale getirerek Özgür Önderlik Özgür Kürdistan yürüyüşünde büyük bir sonuç alacaktır.

Devrimci Halk Savaşı temelinde Kürdistan gençliği ve kadınları her yerde gerillanın bu kahramanca direnişini sahiplenmeli, Kürdistan dağlarında işgalcilere ölümcül darbeler vuran gerillanın Apocu fedai ruhu Kürdistan’ın tüm köy, sokak, mahalle ve şehirlerine yayarak ‘’Dem Dema Azadiyê Ye’’ hamlesini zafere taşımalıdır.

Güçlerimizin yarı otonom bir tarz ile savaşmasından dolayı eylem ve çatışmalara dair bilgiler bazen geç gelebilmektedir. Ancak savaş sürecinde gelişen şehadetler, gerilla eylemleri ve tüm savaş süreci imkanlar dahilinde belgelenerek halkımız ve kamuoyu ile şimdiye kadar paylaşıldığı gibi bundan sonra da aynı hassasiyetle paylaşılacaktır.

10 GÜNLÜK SAVAŞ BİLANÇOSU

23 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasındaki savaş bilançosu şu şekildedir:

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler;

– 8 Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri Eylemi

– 1 Termalli Silah Eylemi

– 2 Koordineli ve Eş zamanlı Gerilla Eylemi

– 3 Sızma Eylemi

– 9 Darbeleme Eylemi

– 11 Ağır Silah (Doçka, Havan ve Katyuşa) Eylemi

– 12 Suikast Eylemi

– 33 Sabotaj Eylemi

– 37 Saldırı Eylemi

– Toplamda 116 gerilla eylemi gerçekleştirilmiş, 6 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

İşgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırılar;

– Medya Savunma Alanları obüs, helikopter ve uçaklarla her gün kesintisiz bir biçimde yüzlerce kez bombalanmıştır.

– 34 kez savaş tünellerine girme girişiminde bulunulmuş ve her seferinde geri püskürtülüp darbelenerek hiçbir sonuç alamamıştır.

– 9 kez kimyasal ve zehirli gazlar kullanılmıştır.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda;

– 2 Dron Darbelenmiş

– 6 Helikopter Darbelenmiş

– 1’i Rütbeli Tepe Komutanı ve 1’i de adına Veteriner Uzman Onbaşı denilen köpek bekçisi işgalci olmak üzere toplamda 147 İşgalci Cezalandırılmıştır.

– 15 İşgalci Yaralanmıştır.

Güçlerimiz tarafından imha edilen askeri malzemeler;

– 1 Radar

– 3 Mobesse Kamerası

– 1 A4 Silahı

– Onlarca mevzi imha edilmiştir.

Güçlerimiz tarafından düşman üzerinden kaldırılan askeri malzemeler;

– 1 MPT silahı

– 1 Bombaatar Silahı

– 1 BKC Silahı

– 1 B7 (Bisiving) Silahı

– 1 Termal Dürbünü

– 1 Telsiz Cihazı

– 2 Silah Dürbünü"