KCK'den Osman Kaplan için başsağlığı mesajı

KCK, ömrünü özgürlük mücadelesine adayan Osman Kaplan’ın (Doğan Tori) tedavi gördüğü esnada şehit düştüğünü belirterek, başta ailesi olmak üzere, tüm yoldaşlarına ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi.   

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, tedavi görürken şehit düşen Osman Kaplan’a ilişkin yazılı açıklama yaptı. KCK, “Hareketimizin büyük emektarlarından biri olan ve tüm ömrünü halkımızın özgürlük mücadelesine adayan Doğan Tori (Osman Kaplan) yoldaşımız, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tedavi görürken şehit düşmüştür. Mücadeleci kişiliğiyle tüm yoldaşlarımıza ilham kaynağı olan Doğan yoldaşımızı saygıyla anıyor, başta değerli ailemiz olmak üzere, tüm yoldaşlarımız ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Doğan yoldaşımızın uğruna şehit düştüğü mücadele değerlerini büyüterek zaferle taçlandıracağımıza söz veriyoruz” dedi.

KCK açıklamasında şunlar belirtildi:

“Doğan yoldaş, Kürt kimliğinin ağır bir inkar ve asimilasyon sürecine tabi tutulduğu yıllarda, şahsı, ailesi ve çevresinde özenle Kürt değerlerini korumuş ve yaşatmıştır. Apocu Hareketin aktif mücadele içerisine girdiği yıllarda, Doğan yoldaş da Kürt dilini ve kültürünü koruma ve yaşatma çabasıyla yetinmemiş, aktif bir biçimde Kürtlerin özgürleştirilmesi mücadelesini vermiştir. Doğan yoldaş bu temelde, bulunduğu her yerde başta ailesi ve çevresi olmak üzere, gençleri ve halkı bilinçlendirme ve örgütleme çalışmalarına katılmıştır. Yürüttüğü bu çalışmalarla çevre ve bölgesinin örnek bir yurtseveri olmuştur. Daha sonra ülke dışına, Suudi Arabistan'a giden Doğan yoldaş, burada da aktif bir biçimde çalışmalara katılmıştır. Doğan yoldaş çok yoğun bir tempo ve büyük bir coşkuyla çalışmalara katıldığı halde, hep bunları yetersiz görmüştür. Dağlara gelerek gerilla mücadelesine katılmak en büyük arzu ve hedefi olmuştur. Doğan yoldaş, ilerleyen yaşına ve bazı sağlık sorunlarına rağmen gerillaya katılmış ve gerilla mücadelesinin gerektirdiği her fedakarlığı yapmıştır. Dağlarda kaldığı uzun yıllar boyunca her hizmeti, kutsallık derecesinde değer vererek yapmıştır. Sadece kendisine verilenleri değil, önüne gelen her görevi yapmıştır. Dağlarda kaldığı sürece gerek doğal zorluklardan, gerekse de düşmandan kaynaklanan hiçbir engel onu, görevlerini başarmaktan alıkoymamıştır. Mücadeleci ve hedefe kilitlenen kişiliğiyle tüm yoldaşlarına örnek olmuştur.

HALKIMIZ VE HAREKETİMİZ İÇİN BÜYÜK KAYIP

Doğan yoldaş, tüm mücadele yaşamı boyunca Önder Apo'yu anlamanın ve uygulamanın büyük çabası içerinde olmuştur. Önderliğe olan sevgisi, kendisini en çok Önderliğin yarattığı değerleri koruma ve geliştirmesinde açığa vurmuştur. Yaratılan her değerde Önderlik ve şehitlerin emeklerini görmüş ve onları sevgiyle sahiplenmiştir. Mücadele saflarında bir kızı da şehit düşen Doğan yoldaşımız, her zaman şehitlerimizin anı ve değerlerinin koruyucu ve takipçisi olmuştur. Tüm hayatını Önderliğe, halka, yoldaşlara ve özgürlük değerlerine bağlı olarak yaşayan Doğan yoldaşın şehadeti Hareket ve halkımız için büyük bir kayıp olmuştur. Hiç kuşkusuz Hareketimizin şehitler felsefesi gereği, tüm şehadetlere verdiğimiz karşılığı, Doğan yoldaşın şehadetine de vereceğiz. Karşılığımız, onun uğruna şehadete ulaştığı Kürdistan Özgürlük Mücadelesini zafere ulaştırmak ve Ortadoğu'yu demokratikleştirmek olacaktır. Bu temelde bir kez daha başta ailemiz olmak üzere, tüm yoldaşlara ve Kürdistan halkına başsağılğı diliyor, mücadelemizi zaferle taçlandırma sözümüzü yineliyoruz.”