Komutan Ersi: Heftanîn’de başaramazlar

HPG komutanlarından Rizgar Ersi, Türk devletinin Heftanîn'de çaresiz kaldığını, bütün tekniğine rağmen başarı sağlayamadığını söyledi.

HPG komutanlarından Rizgar Ersi, Türk devletinin bu savaştan rahatça çıkamayacağını ve kendi sonunu kendi elleriyle getireceğini belirterek, “Faşist rejimin son çırpınışlarıdır. Bütün saldırganlığı tıkanmasındandır. Bu savaşı kaybederse yok olacağını biliyor. Bu faşist düşmanı tarihin çöp sepetine atacağız ve özgürlük bayrağını Kürdistan’ın tüm dağlarında dalgalandıracağız" dedi.

HPG komutanlarından Rizgar Ersi, Radyoya Dengê Welat’a konuştu. Türk devletinin Güney Kürdistan’ın işgalini planladığını ve iki yıldır bunun üzerine yoğunlaştığını belirten Komutan Rizgar Ersi, “30-40 kilometre derinlikte bir işgal alanının oluşturulması için uğraşıyor. Yapabilirlerse Kandil ve Şengal’e kadar uzanan bir hatta işgal saldırısını sürdürmeyi, böylelikle bir hat oluşturmayı hedefliyor. Güney Kürdistan’ın dağlık arazisini 30-40 kilometre kadar işgal ederse Güney halkımız için Zaxo’dan Süleymaniye’ye kadar ince bir hat halinde sadece ovalık alan kalacaktır. Zaten Maxmûr, Şengal ve Medya Savunma Alanları’na yapılan saldırılar, bu sürecin başlangıcını ifade ediyor” dedi.

GERİLLA KALKAN OLUYOR

Türk devletinin, bu planı rahatça uygulayamayacağını gördüğünü belirten Rizgar Ersi, bu nedenle Heftanîn alanına işgal saldırısı başlattığını söyledi. Komutan Ersi, “9 gündür (radyoya konuştuğunda saldırı ve direnişin 9. günüydü) büyük bir savaş ve direniş Heftanîn’in kutsal dağlarında devam ediyor. Kürdistan gerillası tereddütsüz bir biçimde adeta kalkan gibi canlarını feda etme pahasına mücadele ediyor ve işgale karşı kahramanca direniyor, düşmana darbe üstüne darbe vuruyor” şeklinde konuştu.

YERE AYAK BASTIKLARI ANDA

Türk devleti ve medyasının özel savaş propagandasının yalanlarına dikkat çeken Komutan Ersi, paralı çeteler ve kontra koruculara rağmen karada savaşamayan Türk ordusunun şunun yaptığını söyledi:

* Türk ordusu, önce günler boyu ağır silahlar, tanklar ve obüslerle alanı bombalıyor.

* Bunun sonrasında saatler boyu savaş uçaklarıyla tonluk bombaları alanın üzerine boca ediyor.

* Ardından Kobra helikopterlerin vuruşları ve keşif uçaklarının keşfiyle alana operasyon yapmaya çalışıyor.

Bütün bunlara rağmen yere ayak basmaya çalıştıkları zaman bile gerillanın meydana çıktığını ve darbe vurmaya başladığını vurgulayan Rizgar Ersi, şunları ifade etti: “Gerillanın darbesini yiyen askerler geri çekilmek zorunda kalıyor. Heftanîn’de yaşanan gerçekler bunlardır. İkinci defa daha yoğun bir teknik saldırı ile kendilerini tekrardan denediklerinde ancak Heftanîn’in bir tepesine ayak basabildiler. 9. gün itibarıyla 5-6 kadar tepe, adeta bombardımanla fiziki yapılar değiştirilerek işgal edilmiş durumda.

8 GÜNÜN KISA BİLANÇOSU

Gerilla, 8 günde 20 eylem gerçekleştirdi. 15 defa Kobra helikopterlerine müdahale edip vurdu; birçoğu darbe alıp savaş alanlarından uzaklaşmak zorunda bırakıldı. Onlarca sabotaj eylemi yapıldı. 70’den fazla Türk askeri öldürüldü, onlarcası ise yaralandı. 8 gün içinde beş arkadaşımız fedaice bir direnişle ölümsüzler ordusuna katıldı. Durum tam olarak bu şekildedir.

GERİLLA BU KONSEPTİ BOŞA ÇIKARIR

Gerillanın, siyasi bilinci, inancı, donanımı; ülke ve halk sevgisi en üst seviyede olan feda bir güç olduğunun altını çizen Komutan Ersi, şöyle devam etti: “Bunun içindir ki iki gerillamız, çok geniş bir cephede binlerce askere karşı savaşıp direnebiliyor. Buna karşı işgalci ordunun yaşadığı korkuyu biliyoruz ve arkadaşlarımızın kahramanlığı galip geliyor. Herkes bilmeli ki; faşist Türk devletinin yeni konsepti, gerillanın direnişi karşısında çaresiz kalmıştır ve yenilmeye mahkumdur.

KÜRDİSTAN’IN HER KARIŞI YUVAMIZDIR

Gerilla, ne olursa olsun bu kutsal topraklarda kalacak ve halkımızın düşmanlarına karşı savaşacaktır. Bizler gerillayız. Onların dediği gibi günlerce, yıllarca kalacağımız sabit bir yerimiz yoktur. Kürdistan topraklarının her karışı bizim yerimiz ve yuvamızdır. Bugün burada, yarın başka bir yerde olabiliriz. Bizler profesyonel, mantıkla hareket eden ve yeni dönem savaş taktiklerini uygulayan bir gücüz. Kesinlikle düşmanımızın topraklarımızı rahatça işgal etmesine, topraklarımızda kalmasına izin vermeyeceğiz.”

BU DEVLET HALKIMIZA DOST OLMAZ

Behdinan bölgesi başta olmak üzere Güney Kürdistan halkının, Türk devletinin sınırsız düşmanlığını göz ardı etmemesi gerektiğini belirten Ersi, şöyle devam etti: “Bütün bu gerçekleri gören ve biraz vicdanı, aklı olan kesimler, saflara Kürt birliği tarafından katılmalı. HPG güçlerini desteklemeli, işgale karşı direnişe geçmeli. Eğer böyle olmazsa Halep’ten Kerkük’e kadar her yeri işgal etme planları başarıya ulaşır ve halkımız başka soykırım saldırılarına maruz kalır. Halkımızı katliamlarla yok etmeye çalışan bu faşist devlet halkımıza hiçbir zaman dost olmaz. Güney halkımız kahraman ve savaşçı bir halktır. Güney halkımız Türk devletinin planlarını iyi okumalı ve bilmelidir ki; Türk devleti Güney Kürdistan’ın hepsini işgal edip, boyunduruğu altına almak istiyor. 2017 referandumu hafızamızda canlıdır. Kürtlerin bağımsızlığına ilk elden karşı gelen ve farklı tehditlerde bulunan Erdoğan ve devletiydi. Şimdi ne kadar kendilerini KDP ve Güney dostu gösterseler de bu sadece PKK’yi zayıflatana kadar sürecektir. Verdiğimiz her şehit ve dökülen her kan, işgalcileri Güney topraklarından uzak tutmak içindir. Bütün Güney halkımız ve özellikle pêşmerge güçleri bu gerçeği bilmeli ve ona göre yaklaşmalıdır.”

HALKIN TUTUMUNUN BELİRLEYİCİLİĞİ

Metina, Garê, Zap, Bradost ve Şêladizê’nin yanı sıra Maxmûr Şengal’de ve Süleymaniye’de insanların katledildiğini hatırlatan Komutan Rizgar Ersi, Türk devletine yardım edenlerin, işbirliği içerisinde olanların toplumdan dışlanması gerektiğini söyledi. Güney Kürdistan’ın MİT elemanlarıyla ve ajanlarıyla doldurulduğunu kaydeden Ersi, Türk devletinin Kuzey Kürdistan’dan sonra Rojava’daki yaptıklarını hatırlatarak, şunları dile getirdi: “Nüfus yapısıyla oynadı. Şu an halkın kendi kültürü ve diliyle yaşamasına müsamaha göstermiyor. Kürt çocuklarını ve diğer halkların çocuklarını Türkçe eğitmeye çalışıyor. Suriye’nin para birimini kaldırıp kendi para birimlerini kullanmayı zorunlu kılıyor. Bölge halklarına ait tarihi ve kültürel ne varsa talan ediyor. Dilini katlediyor, kültürünü katlediyor, topraklarını işgal ediyor ve nereye giderse gitsin ırkçı ve faşist olan sömürgeci Türk devletine ait kılıyor. Bütün bunlara rağmen hiçbir şey için geç kalınmış değil. Bugün halkımız uyanmış durumda. Halkımızın gösterdiği tavır çok onurlu ve değerlidir. Başta Şêladizê bölgesindeki halkımız olmak üzere sömürgeci Türk devletinin kirli savaşına karşı ayağa kalkmış olan halkımızı selamlıyor ve onları kutluyoruz. Halkımız baş eğmemelidir. Kendi topraklarımızda ve evlerimizde başımız eğik ve onursuzca yaşamayı kabul etmemeliyiz.”

GERİLLA SORUMLULUĞUNUN FARKINDADIR

Kürdistan gerillasının bütün bu saldırılara karşı her yerde ve her zaman direneceğini; bundan sonra da büyük bir savaşın öncüsü olacağını söyleyen Ersi, halkın şunu da bilmesini istedi: “Gerillanın morali her zamankinden daha fazla yüksektir, tarihi bir özgürlük davasının sorumluluğunu yüklendiğinin farkındadır. Kendisini tüm Kürdistan halklarının karşısında sorumlu görmektedir. Eğer halkımızın desteği ve mücadele azmi olmazsa mücadelemizin bir anlamının olmayacağını çok iyi biliyoruz. Aynı şekilde biz olmazsak halkımız saldırılara ve katliamlara karşı savunmasız kalacaktır. O zaman soykırımcı ve faşist Türk devleti kendi kirli politikalarını halkımızın üzerinde istediği gibi uygulayacaktır. Bundan dolayı HPG ve YJA STAR gerillalarının faşizme karşı özgürlük mücadeleleri zafere kadar sürecektir. Halkımız buna inanmalı ve bu konuda rahat olmalıdır. Bu faşizm karşısında sonuna kadar savaşacağız ve sömürgeci Türk devletinin istediklerini yapmasına izin vermeyeceğiz. Zaten Kürdistan’ın bütün bölgelerinin üzerinde yoğun bir saldırı yaşanmaktadır. Xakurkê’den tutalım da Heftanîn’e ve Kuzey Kürdistanın tamamında savaş yaşanıyor.”

HER İNSANIMIZ HAREKETE GEÇMELİ

Kuzey Kürdistan ve Türkiye halklarının faşizme karşı iradelerini güçlendirmeleri gerektiğini kaydeden HPG komutanlarından Rizgar Ersi, şunları ekledi: “Son zamanlarda gençlerimizin eylemleri giderek artış gösteriyor, daha üst bir aşamaya çıkarabilirler. Her insanımız bu sömürgeci ve faşist rejime karşı eyleme geçmelidir. Türk devleti bu savaştan rahatça çıkamayacak ve kendi sonunu kendi elleriyle getirecek. Faşist rejimin son çırpınışlarıdır. Bütün saldırganlığı tıkanmasındandır. Bu savaşı kaybederse yok olacağını biliyor. Bu faşist düşmanı tarihin çöp sepetine atacağız ve özgürlük bayrağını Kürdistan’ın tüm dağlarında dalgalandıracağız."