YJA Star gerillaları Metîna’da 2 işgalciyi cezalandırdı

Medya Savunma Alanları’na bağlı Metîna’da YJA Star gerillaları suikast taktiği ile 2 işgalciyi cezalandırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi Çerçevesinde Metîna bölgesinde;

23 Ekim günü saat 14:00’da Girê Koordîne çevresinde bulunan bir grup işgalci, YJA Star güçlerimiz tarafından suikast taktiği ile eşzamanlı olarak vurulmuştur. Ölümsüz komutanımız Şehîd Berîtan anısına yapılan bu eylem sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından işgalciler helikopterlerle kayıplarını alandan uzaklaştırmıştır.

Avaşîn bölgesine bağlı Girê Kartal Direniş Alanı;

23 Ekim günü işgalci TC ordusu Girê Kartal Direniş Alanı’na zehirli gazlar, kimyasal silahlar ve patlayıcılarla saldırmıştır. Bu bombardımanlar ardından 8 kez ilerlemek isteyen işgalciler ile Girê Kartal alanındaki savaşçılarımız arasında yoğun çatışmalar meydana gelmiş, ancak işgalciler bu direniş karşısında ilerleyememiştir. İşgalci TC ordusu aralıklarla Direniş Alanı’nı kimyasal silahlar ve patlayıcılarla bombalamaya devam etmektedir.

23 Ekim günü 14:30 – 23:20 saatleri arasında Avaşîn’de bulunan Stûnê ve Girê Şehîd Elî alanları saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Aynı gün gece saatlerinde Mervanos, Tabura Ereba ve Banista alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

23 Ekim günü 23:30 – 00:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Tîpa T ve Kela Bêdewê alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

23 Ekim günü saat 11:30’dan 24 Ekim günü sabah saatlerine kadar Çemço alanı savaş uçakları ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

23 Ekim günü 20:30 – 21:30 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattı üzerinde helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı gün Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Dêşîşê ve Serarû köylerinin çevresi ile Kela Qumriyê, Koordîne alanları saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.”