14’lerden Newroz’a davet!

 Strasbourg’daki direnişçiler,  Mazlum Doğan, Hayri Durmuş, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Ronahi, Berivan ve Zülküf Gezen’in kararlılığıyla kutladıkları Newroz’a herkesi davet etti.

MUSTAFA SARIKAYA

İnsanca yaşam uğruna ve zafer için yürütülen direniş, Newrozları güzelleştiriyor. İnanıyorum ki bu Newroz daha bir güzel olacak. Özkaynağı direniş olan Newroz’u, direniş ile güzelleştireceğiz, anlamlandıracağız.

KARDO BOKANİ

Nasıl ki Dehaklar yenilerek, Medler ortaya çıkmışsa Kürt halkı yeniden direnişe geçerek, Kürdistan’ı işgal edenleri defedecek, Özgür Kürdistan’ı yeniden kuracaktır. İşte Newroz’u böyle karşılıyoruz.

DİLEK ÖCALAN

Özgür Kürdistan, Özgür Önderlik ve özgürce yaşamanın hamlesi olan bu direniş ile başaracağımıza inanıyorum. Yeniden yaşam bayramına, büyük bir direniş ile giriyoruz. Zafere ulaşacağımıza inanıyorum.

AGİT URAL

Bu Newroz, zaferin ve başkaldırının Newroz’udur. Newroz’a direniş ruhuyla giriyoruz. Önderliğimiz üzerindeki tecridi kıracağız. Halkımızın Newroz’unu kutluyor, herkesi selamlıyorum. Direnişle kalın!

RAMAZAN İMİR

Newroz’u; Mazlumların, Semaların, Zekiyelerin ve Zülküf yoldaşımızın direnen ruhuyla büyük kararlılıkla karşılayacağımıza inanıyorum. Kürdistan’ın dört parçasında direnen halkların Newroz’unu kutluyorum.

AYVAZ ECE

Başta Önderliğimiz olmak üzere, direnişte olan tüm arkadaşlarımızın,  Kürt halkı ve Kürt halkının dostlarının Newroz’unu kutluyorum. Newroz meşalesini özgür Kürdistan’a ulaşıncaya kadar taşıyacağız.

NURGÜL BAŞARAN

Bu yıl ki Newroz’umuz, direniş Newrozu’dur. Herkesin, Newroz kutlamalarına direniş ruhuyla katılması ve direnişimizin sesine ortak olmasını istiyorum. Özellikle genç kadın ve kadın arkadaşlarımızın…

MOHAMMAD GHADERİ

Direnişimiz, tecridi kırarak Kürt halkının özgür geleceğini inşa etmeyi hedefliyor. Halkımızın Newroz’unu kutluyorum. Önderliğin ve Kürdistan’ın özgürlüğü için direnen halkımızın tüm bireylerine selamları gönderiyorum.

DENİZ SÜRGÜT

Direniştekiler olarak sözümüzü yineliyoruz. Bu Newroz’u halkımız için özgürlük baharına çevireceğiz. Halkımızın üstündeki o kara bulutları direnişimizle dağıtıp, ülkemize bahar taşıyacağız.

GÜLİSTAN ÇİYA İKE

Newroz, Kürt halkı için Diriliş Bayramı’dır. Direnişin zafere ulaştığı gündür. Direniş hamlesi devam ediyor. Herkes, Newroz’a güçlü şekilde katılsın; bu aynı zamanda direnişimizin de sesi olacaktır.

YÜKSEL KOÇ

İnanıyorum ki, Kürt halkı ve dostları bu yıl Newroz’u zirveye taşıyacaktır. Baharın müjdecisi Newroz, özgürlüğün müjdecisi ‘tecridin kırılması’nın da anahtarı olacaktır. Bijî Newroz!

NİMET SEVİM

2019’a direnişle girmek bizde daha derinlikli anlam ve sevinç oluşturuyor. Newroz’u hep direniş ruhuyla kutladık. Newroz’u bir günden çıkarıp tüm zamanlara yayan ise PKK’dir. Şimdi o ruhla bu zamanı da özgürlükle örmeye çalışıyoruz.

EKREM YAPICI

Öncelikle Rojava’daki zaferi kutluyorum. Newroz öncesi bu zafer bizi duygulandırdı. Zaten direnişimizin amacı da bu kazanımları garanti altına almaktır. Umarım kısa zamanda özgür bir ortamda yeni Newrozlarda bir araya geliriz.

KEREM SOLHAN

Bu Newroz diğerlerinden farklı. Çünkü dört parça Kürdistan’daki direnişlerle karşılıyoruz. Tüm halkımız, direniş ruhuyla Newroz’u alanlarda karşılamalı. Newroz meşalesini taşıyarak, zafere ulaştırmalarını diliyoruz.

Kaynak: Yeni Özgür Politika