14 Temmuz direnişçileri Duisburg’da anıldı

Almanya’nın Duisburg kentinde 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anısına bir toplantı yapıldı.

Şehitler Aileleri Komitesi öncülüğünde (KOMAW) tarafından organize edilen anma etkinliği Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) salonunda gerçekleşti.

Anma, 14 Temmuz direnişçileri şahsında tüm Kürdistan devrim şehitleri için saygı duruşuyla başladı.

KOMAW adına yapılan konuşmada "Büyük Ölüm Orucu şehitleri Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek yoldaşları saygıyla anıyoruz. Anılarını mücadelemizde yaşatarak özgürlük özlemlerini mutlaka gerçekleştirme sözünü yineliyoruz” denildi.

"Bugün gerilla öncülüğünde bir halk 14 Temmuz ruhuyla faşizme, işgalciliğe ve ihanet çizgisinde karşı tarihi bir direniş yürütülüyor” denilen konuşmada devamla şunlar ifade edildi:

“İşgalciler ve onun işbirlikçileri bu 14 Temmuz ruhu karşısında bozguna uğramış durumdalar. Çelikten bir irade ve inanç karşısında faşizmi bozguna uğratan 14 Temmuz direniş ruhu ve mirasıdır. Önder Apo 14 Temmuz direniş ruhunu şehitlerimizin ideallerini ve hayallerini milyonların iradesine dönüştürdü. 14 Temmuz direniş ruhuyla gelişen özgürlük mücadelesi bir halkı dirilişe ve bugün özgürlüğe götüren bir çizgidir. Bugün özgürlüğün önemli kilometre taşlarından biri olarak gördüğümüz demokratik özerkliği inşa etme ve demokratik ulus projesini hayata geçirme de 14 Temmuz ruhu ile gerçekleşecektir.”

14 Temmuz direnişçilerini anlatan sinevizyon gösteriminin yapıldığı anma “Şehit namirin” ve “Biji Serok Apo” sloganları eşliğinde son buldu.