14 Temmuz şehitleri Rusya'da anıldı

14 Temmuz Şehitleri Rusya'nın Saratov kentinde de anıldı.

Rusya’nın Saratov kentinde bağlı Yerşov ilçesinde yaşayan Kürtler, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişçilerini düzenledikleri bir toplantıyla andı. Toplantı, Yerşov İlçesi Kürt Ulusal-Kültürel Otonomi eşbaşkanları Mirzaeli Yusubov ve Gulizer Yusupova'nın açılış konuşmasıyla başladı.

Yusubov, 14 Temmuz direniş ruhunun Kürt halkı için yeniden yaşama mücadelesinin ruhu olduğunu ve Amed zindanındaki direnişin bu güne kadar aralıksız bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Mazlum Doğan'ın yaktığı, Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek'in sürdürdüğü direniş ateşinin bugün Kürdistan'ın dört tarafına yayıldığını vurgulayan Yusubov, direniş ruhunun Kürt halkını özgürlüğüne götüren tek yol olduğunu belirtti. 

Toplantıda söz alan Yerşov Kürt Otonomisi Basın Sorumlusu Sultan Baki ise konuşmasında Kürt Özgürlük Hareketi'nin şehitler hareketi olduğunu ve on binlerce Kürt'ün 14 Temmuz direniş ruhuyla şehadete ulaştığını ifade etti.

Gulizer Yusupova ise konuşmasında Kürt halkının 14 Temmuz direnişi sayesinde ayakta kalabildiğini ve şehitler sayesinde Kürtlerin tüm dünyada tanındığını söyledi.

Ahmed Baki de Kürt halkını, 14 Temmuz direniş ruhuyla mücadelesini yükseltmeye çağırdı.