15 Şubat Komplosu Giessen’de protesto edildi, Güven selamlandı

Almanya’nın Giessen kentinde 15 Şubat Uluslararası Komplo protesto edilerek, Leyla Güven’in açlık grevindeki 100. günü selamlandı.

Kugelbrunnen’de düzenlen eyleme Giessen ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar katıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası komployla kaçırılması protesto edilerek, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in açlık grevinin 100. günü ve Hewlêr, Strasbourg, Galler, Toronto, Den Haag, Duisburg, Türk cezaevlerindeki açlık grevi eylemleri selamlandı.

Avrupa Kürdistanlılar Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı ve Strasbourg açlık grevi eylemcisi Yüksel Koç tarafından Almanca hazırlanan bildiri de okundu.

Eylemde sık sık, Kürtçe ve Almanca “Bijî Serok Apo”, “Yaşasın uluslararası dayanışma”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü”, “Terörist Türkiye”, “Diktatör Erdoğan”, “Bi can bi xwîn em tere ne ey Serok”, “Es lebe Leyla”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol”, “Çocuk katili Erdoğan” sloganları atıldı. Eyleme çevreden geçen halkların ilgisi dikkat çekiciydi.

Eyleme Kürdistanlıların yanı sıra Avrupa Süryaniler Birliği (ESU), Almanya Marksist Leninist Parti (MLPD) ve Almanya Komünist Parti üyeleri de destek verdi.