17 yaşındaki çocuk sitesi için önerilen 7 milyon doları reddetti

ABD’de 17 yaşındaki bir çocuk Covid-19 verilerini eş zamanlı olarak yayınlandığı internet sitesinin satın alınması için önerilen 7,3 milyon doları reddetti. Lise öğrencisi Avi Schiffmann, “Sitenin amacı para kazanmak değil” dedi.

Avi Schiffmann, Twitter üzerinde yaptığı paylaşımda “Siteyi reklamsız olarak her zaman için muhafaza etmeme yardım eden herkese teşekkür ediyorum” diye belirtti.

Ouest-France gazetesine göre Washington eyaletindeki Seattle kentinden olan 17 yaşındaki lise öğrencisi, Covid-19 verilerinin yayınladığı sitesini satın almak için kendisine 7,3 milyon dolar önerdi. Schiffmann, öneriyi reddetti.

https://ncov2019.live isimli sitenin 700 milyon ziyaretçisi var. Her gün 30 milyon kişi bu platforma geliyor.

İnternet konusunda tutkusu olan genç, sitesi için Dünya Sağlık Örgütü, yerel sağlık servisleri ile hastalıkları önleme ve denetleme merkezlerinin verilerini kullanıyor. İnteraktif harita biçimindeki siteye yönelik olağanüstü ziyaret, reklam ürünlerinin de dikkatini çekiyor.

Avi Schiffmann, başka reklam önerilerini de kabul etmiş olsaydı şimdiye kadar 30 milyon dolara yakın para elde etmiş olacağını söyledi.

Schiffmann, Business Insider’a yaptığı açıklamada “Bu sitenin amacı her zaman dünya genelinde mevcut pandemiye ilişkin bilgileri yaymak oldu, para kazanmak değil. Ben daha 17 yaşındayım ve 8 milyon dolara ihtiyacım yok. Bir çıkarcı olmak istemiyorum” diye belirtti.