4 HPG gerillası ve Aspir Duisburg’da anıldı

Kars’ın Kağızman ilçesinde 28 Ağustos günü işgalci Türk ordusu ile girdiği çatışmada şehit düşen MLKP/FESK savaşçısı ve 4 HPG gerillası Almanya’nın Duisburg kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

28 Ağustos 2020 tarihinde Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Dibekkaya köyünde şehit olan HBDH biriminden MLKP/FESK Karadeniz Kır Birliği savaşçısı Koray Aspir ve 4 HPG gerillası Almanya’nın Duisburg kentinde DKTM salonunda yapılan bir etkinlikle anıldılar.

Saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile başlayan anmada, MLKP MK’nin yazılı açıklaması okundu.

“Feda ve zafer kuşağının temsilcileri faşist şeflik rejiminin korku imparatorluğunu kentlerde ve dağlarda daha ileri mücadelelerle kırma mücadelesi veriyor” denilen mesajda bu mücadelede şehit olanların ideallerini yaşatmanın, birkaç adım önde mücadele yürütülmesinin herkesin görevi olduğu vurgulandı.

KOMAW adına yapılan konuşmada ise faşizme karşı özgürlük mücadelesi veren tüm direnişçiler selamlandı.

“HBDH taktiksel bir yaklaşımın değil stratejik bir yoldaşlaşmanın ürünüdür” denilen konuşmada zulmün birleşik mücadele ile yıkılacağı belirtildi.

Partizan adına yapılan konuşmada ise “Rojava’da Türkiye’de ve Kürdistan’da bu yolda ölümsüzleşen tüm yoldaşlarımızın anılarına bağlı kalarak, onların ayak izinden yürümeye devam edeceğiz” denildi.

Anma “Şehit namırın” sloganıyla sona erdi.