4 kentte ulusal birlik talebiyle eylem

Avrupa’nın birçok kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Kürtlerin ulusal birliğinin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Avustralya, Fransa ve Almanya’da alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Kürt ulusal birliğinin bir an önce hayat bulması gerektiğini dile getirdi.

MELBOURNE

Avustralya’nın Melbourne kentinde dört parça Kürdistan’dan Kürdistanlılar, Kürtlerin ulusal birliğinin bir an önce gerçekleşmesi talebi ile eylem düzenledi. Melbourne’daki eski postane önünde bir araya gelen halk, Kürt partilerine çağrıda bulundu.

Eylemde, “Komünist, İslamcı, KDP, PKK, YNK hangi parti olursa olsun fark etmez, hepsine, Kürtlerin düşmanları, Kürtlere karşı ortaklaşırken, Kürtlerin 21. Yüzyılda bu kadar dağınık ve ulusal birlikten uzak olması kabul edilemez” mesajı verildi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Kürdistanlılar ulusal birlik talebi ile yürüdü.

Kürtlerin ulusal birliği talebiyle yürüyen Kürdistanlılar, Rojava’da katledilen çocukların fotoğrafları ile “TC Kuzey Doğu Suriye’de katliam yapıyor, Avrupa buna ortak olma”, “Hava sahası kapatılsın” talebini içeren pankartlar ile, PKK, YPJ, YPJ, TCŞ ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan halk, ulusal birliğin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğine ilişkin sloganlar eşliğinde yürüdü.

Halk, Vieux Port Meydanı’nda ise bir miting düzenledi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde bildiri okundu ve konuşmalar yapıldı. Türk malları ve turizmini boykot kampanyasına da dikkat çekilen eylem sloganlarla sona erdi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de Kürt ulusal birliğinin bir an önce gerçekleştirilmesi ve Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’de gerçekleştirdiği katliamı kınamak amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Kalleş Avrupa”, “İhanetçi ABD” gibi sloganların atıldığı eylem yapılan konuşmalarda, saldırılara ulusal birlik ruhu ile cevap verilmesi gerektiği belirtildi. Eylem sloganlarla sona erdi.

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentinde Til Rifat katliamı ve Kürdistan’ın birliği için miting düzenlendi.

PDY Nürnberg temsilciliği ve Medya Halk Evi çağrısıyla Kornmarkt’ta bir araya gelen çok sayıda Kürdistanlı ve dostları bir miting düzenledi. Mitinde Türk ordusu ve çetelerinin Rojava’da işlediği savaş suçları protesto edilirken, ulusal birlik çağrısı yapıldı.