78 bin adımda yükselen talep: Tecrit kırılmalı

3 günde toplamda 78 bin adım atan Basel-Strasbourg uzun yürüyüşçüleri, ağırlaştırılmış tecrit kırılmalı, Öcalan özgür olmalı talebi geçilen kentlerde yankılanıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan uluslararası komplonun 20. yılında Kürdistanlılar ve dostları Öcalan üzerindeki tecridi kırmak ve Leyla Güven öncülüğünde birçok merkezde devam eden açlık grevleri direnişlerine destek vermek amacıyla Lüksemburg, Mannheim, Basel’den Strasbourg’a yürüyor. “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” sloganıyla yapılan uzun yürüyüşlerde yer alan eylemciler, her adımda komploya kınarken, “Öcalan’a özgülük” talebini haykırıyor.

Basel-Strasbourg uzun yürüyüşçüleri, uzun yürüyüşlerinin 3. gün etabını büyük bir coşkuyla tamamladı. Sabah saatlerinde Fransa’nın Mulhause kentinden yürüyüşlerinin 3. gününe başlayan eylemciler, gün içerisinde yaptıkları 24 km ardından akşam saatlerinde Fransa’nın Meyenheim kentine vardı.

HER ADIMDA ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK TALEBİ YÜKSELİYOR

Gün boyunca büyük bir coşku ve inatla ile yürüyen eylemciler, Öcalan’a özgürlük taleplerini haykırırken, Türk devleti ve Erdoğan’a lanet yağdırıyor. Kimi zaman hep bir ağızdan attıkları sloganlarla, kimi zaman ise özgürlük marşları eşliğinde çektikleri halaylarla özgürlüğe olan inançlarını ortaya koyan eylemcilerin bir diğer önemli talebi ise açlık grevleri direnişlerine desteğin büyütülmesi gerektiği.

Yürüyüş boyunca aynı zamanda komplonun uluslararası boyutuna vurgu yapılarak, uluslararası güçlerin artık bu utançtan kurtulmak amacıyla Öcalan’ın özgülüğünde rol alması gerektiği çağrısı yapılıyor.

KCK’ NİN MESAJI COŞKUYU DAHA DA YÜKSELTTİ

Yol boyunca uzun yürüyüşün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılırken aynı zamanda Öcalan üzerindeki tecride ve açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla bildiriler dağıtıldı.

Öte yandan, öğlen saatlerinde KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur’un, KCK’nin uzun yürüyüşçülere yönelik gönderdiği mesajı okuması, uzun yürüyüşe büyük bir coşku kattı.

3 GÜNDE 78 BİN ADIM KATLEDİLDİ

3 günde toplam 60 km (78 bin adım) yol katleden uzun yürüyüşçüler, her adımda Öcalan’a olan bağlılıklarını dile getirirken, özellikle Öcalan’ın Türkiye ve Ortadoğu halklarının özgürlüğü acısından önemine vurgu yapıyor.

YARIN  20 KM YÜRÜNECEK

Uzun yürüyüşçüler, yarın yapacakları 20 km’nin ardından akşam saatlerinde Fransa’nın Colmar kentine varmayı hedefliyor.