Êzidî Kürt yurtseveri Şeyh Behçet Kızılyel hayatını kaybetti

Êzidî toplumunun emektarlarından Şeyh Behcet Kızılyel, Almanya'nın Celle kentinde hayatını kaybetti. Avrupa'daki Êzidî kurumları ortak bir mesajla Kızılyel ailesine ve Kürt halkına başsağlığı diledi.

Şeyh Behçet Kızılyel 26 Ağustos günü Almanya'nın Celle kentinde hayatını kaybetti.

1943 Batman doğumlu Kızılyel, 1968 yılında Almanya'ya göç etmişti. Êzidî Dernekleri Birliği (NAV-YEK), Êzidî Kadın Meclisleri Çatı Örgütü (SMJÊ), Suriye Êzidî Birliği (YÊS), Êzidi Gençliği Birliği (HCÊ), Şengal Diaspora Meclisi (MŞD), Êzidxan Kültür Merkezi (NÇÊ) ile Kuzey Kürdistan Êzidî Köyleri Meclisi ortak başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda Şeyh Behçet Kızılyel'in Celle Êzidî Evi'nin kuruluşunda yer aldığı ve hayatını kaybettiği güne kadar Kürt halkı ve Êzidî toplumu için çalıştığı belirtildi.

Başsağlığı mesajında "Şeyh Behçet, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşen Avrupa'daki ilk Kürt yurtseverlerden biriydi. Önder Apo'nun felsefesini kendisine esas alıyordu" denildi.

Şeyh Behcet'in tüm çabalarının Kürtler arası birlik ve ittifakın gelişmesine dönük olduğuna dikkat çekilen mesajda, vefatının Kürt halkı için büyük kayıp olduğu vurgulandı.

Êzidî kurumları başta Kızılyel ailesi olmak üzere Kürt halkı ve Êzidî toplumuna başsağlığı dileyerek, taziyesinin Celle Êzidî Derneği'nde bugünden itibaren kabul edileceği ve 29 Ağustos'a kadar süreceği bilgisini paylaştı.