Êzidî soykırımında katledilenler Den Haag'da anıldı

Den Haag kentinde düzenlenen mitingle Êzidîlere dönük soykırımda yaşamını yitirenler anıldı; Avrupa devletlerine soykırımın tanınması çağrısında bulunuldu.

Hollanda’nın Den Haag kentinde 3 Ağustos 2014’te DAİŞ çetelerinin Şengal’da başlattığı soykırım saldırılarında hayatını kaybedenler anıldı.

Den Haag Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısıyla Den Haag Belediye binası önünde bir araya gelen Kürtler ve dostlarının düzenlediği miting, soykırımda yaşamını yitirenler ile Kürdistan Özgürlük Mücadelesi Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Mitingde yapılan konuşmalarda DAİŞ çetelerinin dünyanın gözü önünde Türk devletinin desteğini alarak Êzidîleri soykırımdan geçirdiği belirtildi.

Kürt halkı ve Ezidi toplumunun hala bir soykırımla karşı karşıya olduğunun altı çizilen konuşmalarda, Türk devletinin DAİŞ’in intikamını almaya çalıştığı vurgulandı.

HPG gerillalarının halkını savunarak soykırımı önlediği de belirtilen konuşmalarda, Kürt halkının öz savunma gücünün hala Avrupa’da yasaklı listede olmasının utanç olduğu ifade edildi.

Konuşmalarda AB devletlerine çağrıda bulunularak Êzidî Soykırımı’nın tanınması, sorumlularının cezalandırılması çağrısında bulunuldu.