İmralı’ya kartpostal kampanyasına ‘enternasyonal’ destek

İmralı’ya kartpostal gönderme kampanyası yoğun ilgi gördü. Sosyolog Dan Brown, Abdullah Öcalan’ın sorunlara barışçıl çözüm için çaba sarf ettiğini belirtirken İtalyan Alessandıra Batistoni, eşitlik için Öcalan’ın özgürlüğünün elzem olduğunu söyledi.

İngiltere’de "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm" şiarıyla küresel çapta başlatılan hamle kapsamında etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Londra’da Kürt Halk Meclisi ve Jiyan Kadın Meclisi öncülüğünde İmralı’ya kartpostallar gönderilmek üzere ev ve işyerlerine bırakılıyor.

Kartpostal etkinliği kapsamında KCC binasında da bir ‘dayanışma’ etkinliği düzenlendi. Çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekilerek, 10 Ekim’de başlatılan küresel çaptaki hamleye dikkat çekildi. Ardından onlarca kartpostal İmralı adasına gönderilmek üzere imzalandı.

İmralı’ya gönderilmek üzere hazırlanan kartpostallara imzalar atılırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a barış, özgürlük, kadın özgürlükçü, eşitlikçi ve ekolojik  fikirlerinden dolayı teşekkür ve özgürlük temennileri sunuldu.

‘ÖNDERLİĞİMİZ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞUNCAYA KADAR MÜCADELE’

Kampanya kapsamında Britanya’da hedef 5 bin iken şu ana kadar yüzlerce imzalanmış kartpostal bir araya getirildi. Kartpostalların, toplu olarak postanelerden iadeli taahhütlü olarak gönderilerek İmralı Adası’na ulaşması sağlanacak.

Kürt Halk Meclisi’nden Ercan Akbal, 10 Ekim’de başlatılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa barış” hamlesinin Britanya’nın birçok kentinde sürdüğünü söyleyerek, Britanya’dan Önder Apo için 5 bin kartpostal gönderme hedefinde olduklarını söyledi. Kürt Halk Önderi Öcalan’ın barışçıl-eşitlikçi paradigması ile halkların umudu olduğunun altını çizen Akbal, “Artık bu tecrit, bu esaret kabul edilemez. Önder Apo’nun esareti artık kabul edilemez. Bizler Önderlik özgür olana kadar her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu faşizm, bu işgalciler karşısında asla diz çökmeyen bir halkız ve Önderliğimiz özgürleşene kadar topyekun mücadele halinde olacağız” dedi.

Kampanyaya katılan enternasyonaller, kadınlar ve Kürt hareketlerinin temsilcileri düşüncelerini ajansımız ile paylaştı.

‘ABDULLAH ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ ELZEMDİR’

Kampanyaya katılan ve destek sunan İtalyan moda tasarımcısı Alessandra Battistoni şunları söyledi: “Abdullah Öcalan’ın kitaplarını okudum. Öcalan için gönderdiğim kartpostal ile köklü bir demokrasinin gelişmesi, kültürel ve siyasal eşitlik için ona olan ihtiyacı gördüğümü ifade ettim. Böylesi bir insanı 25 yıldır tecrit altında tutmak hem insan hakları açısından hem de hukuk açısından kabul edilemezdir. Öcalan’ın özgürlüğü demokrasi açısından elzemdir. Tecrit kabul edilmezdir. Özgürlük ve demokrasi için hepimiz, Öcalan’ın yanında olmalıyız ve kartpostallarımız ile bu desteği göstermeliyiz.”

Öcalan’a kartpostal gönderen 76 yaşındaki Kürtlerle dayanışma aktivisti Jasper Allen da Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün demokrasi açısından önemli olduğunu söyleyerek, “Tecrit kabul edilmez bir gerçekliktir. Tecride karşı sesimizi yükseltmeliyiz ve Kürt halkının özerklik hakkının tüm dünyada tanınması için Abdullah Öcalan’ın yanında olmalıyız” diye kaydetti.

‘ABDULLAH ÖCALAN’IN YANINDAYIM’

Kurdistan Dayanışma Ağı aktivisti Sosyolog Dan Brown da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a kartpostal gönderen isimlerden biri oldu. Brown, Kürt halkının lideri Abdullah Öcalan’ın 20 yılı aşkın bir süredir bir ada hapishanesinde tecrit altında tutulduğunu söyleyerek, “Özellikle Kürtlere yönelik baskıların ve şiddetin yoğunlaştığı bir dönemde İngiliz hükümetinin Erdoğan rejimini desteklemeye devam etmesi utanç vericidir. Türk hükümeti Kurdistan’ın birçok bölgesinde özellikle Rojava’ya bombalar yağdırıyor. Türk devleti hiçbir barışçıl çaba göstermiyor. Fakat Kürt lider Öcalan barış ve demokrasinin gelişmesi için mücadele ve çaba içerisindedir. Ve herkesin bu kampanyaya destek vermesini ve Kürt sorununa barışçıl bir politik çözüm için mücadeleye devam edilmesi açısından önemli buluyorum. Ben de Öcalan’ın düşüncelerinin yanında yer alarak kartpostal gönderiyorum” diye kaydetti.

‘ÖZGÜRLÜĞÜ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDÜR’

PJAK aktivisti Kawa Rojhilat, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ederek, Kürt halkının özgürlüğünün Öcalan’ın özgürlüğünden geçtiğinin altını çizdi.

PJAK’tan Zerdeşt Hewramî, “Rêber Apo’nun özgürlüğü için Britanya’dan kampanyaya katılım sağladık” dedi; devamla “Özgürlük, demokrasi isteyen herkes Önder Apo için başlatılan kartpostal kampanyasını katılmalıdır. Bizler de Kürt halkının özgürlüğü için bu kampanyaya destek vererek Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürtlerin özgürlüğü için kampanyaya katıldık” diye belirtti.

KCDK-Başûr Üyesi Heval Şivan ise, Kürt halkının özgürlüğü için 10 Ekim’de başlatılan kampanyanın tüm dünyada yankı uyandırmayı sürdürdüğünü söyleyerek, “Önder Apo’nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür. Tecrit Kürt halkı açısından kabul edilemezdir. Vicdan ve ahlaktan yana olan herkes bilir ki Önder Apo özgürlüğün barışın ve demokrasinin yılmaz savunucudur. Ve diyoruz ki, Önder Apo’nun özgürlüğü insanlığın kurtuluşu demektir. Bu açıdan bizler kartpostallar ile bu tavrımızı gösteriyoruz ve Önderlik özgürleşene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

ABDULLAH ÖCALAN’A TECRİT KADINA YÖNELİK TECRİTTİR’

Jiyan Kadın Meclisi’nden Birsen Dicle, 10 Ekim hamlesinin kadın özgürlükçü bir hamle olduğunu ifade ederek, “Bizler biliyoruz ki Önder Apo’nun kadın özgürlükçü paradigması tüm dünya kadınlarına büyük bir ilham vermiştir. Önderlik üzerindeki tecrit kadına yönelik kadın özgürlüğüne yönelik bir tecrittir. Önderlik direniyor, kadınlar önderlik paradigması etrafında direniyor, örgütleniyor. Ve bizler Önder Apo özgürleşene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu anlamı ile kartpostallarımızı İmralı’ya ulaştırıyoruz. Tüm kadınları hamle etrafından kenetlenmeye çağırıyoruz” diye kaydetti.

Yazar Ali Poyraz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıldan bu yana mutlak tecrit altında tutulduğunu hatırlatarak, “Bu tecrit bugün tüm zindanlara yayılmıştır. Faşist AKP-MHP rejimi Kurdistan halkını tecrit ve baskı altında tutmaktadır. Biz bu faşizmi, tecridi asla kabul etmeyeceğiz. Bizler kartpostal göndererek bir tavır sergiliyoruz. Bu, faşizme karşı bir tutumdur” diye kaydetti.

ANF’ye röportaj veren diğer aktivistler de kampanyaya katılarak tecride, soykırım politikalarına, faşizme karşı bir tutum sergiledikleri ve Abdullah Öcalan özgürleşene kadar mücadeleyi her alanda sürdürecekleri mesajını verdi.