İngiltere Parlamentosu'nda Newroz kutlaması

Newroz, İngiltere Parlamentosu'nda görkemli bir resepsiyonla kutlandı.

Londra merkezli Centre for Kurdish Progress ve Britanya Kürt halk Meclisi'nin iş birliğiyle İngiltere Parlamentosu'nda Newroz resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyona çok sayıda kişi katıldı.

Yüzlerce davetlinin aşırı yoğunluktan dolayı salona giremediği resepsiyona 300'ü aşkın davetli katıldı.

Kürdistan'ın dört parçasından siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı resepsiyonda İngiltere Parlamentosu'nda grubu bulunan partilere mensup 95 milletvekili bulundu.

Parlamentonun Attlee Suite isimli odasındaki resepsiyona İşçi Partili Milletvekili Feryal Clark ve muhafazakâr Partili Milletvekili Alicia Kearns ev sahipliği yaptı.

İngiltere hükümetinin önemli isimlerinden Milli Eğitim Bakanı Nadhim Zahawi, İşçi Partisi eski lideri Jeremy Corbyn, İskoç Ulusal Partili Milletvekili Tommy Shepherd ile Chris Stephens, İşçi Partili milletvekilleri Catherine West, Afzal Khan, Virendra Sharma, Lloyd Russell-Moyle, Cliwe Lewis, Baroness Christine Blowers gibi onlarca vekil ve Lordlar Kamarası üyeleri de resepsiyondaydı.

Programın sunuculuğunu Shayan Talabani yaparken, milletvekilleri Feryal Clark ve Alicia Kearns’in yanı sıra Bakan Nadhim Zahawi ile Demokratik Suriye Meclisi Temsilcisi Massood Kaso, Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Elif Sarıcan, HDP eski Milletvekili Osman Baydemir de konuşma yaptı.

Britanya Kürt Halk Meclisi eşbaskanları Elif Sarıcan ve Miraz Yolcu, Britanya’da yaşayan Kürt halkının her geçen gün diplomatik alanda kazanımlar elde ettiğini söyledi.