İngiltere ve Almanya’da işgal saldırıları protesto edildi

İngiltere’nin başkenti Londra, Almanya’nın Hamburg, Kaiserlautern, Dresden ve Münih kentlerinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

LONDRA

Londra’da bir araya gelen yüzlerce kişi Türk devletinin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına karşı bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kürt Halk Meclisi öncülüğünde Londra’nın en işlek meydanlarından Trafalgar’da bir araya yüzlerce kişi, Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal girişimi ve sivil katliamlara karşı protesto gösterisi düzenledi. Ellerinde YPG ve YPJ bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıyan kitle, üzerinde ‘işgalci devlet Rojava’dan defol’ ve ‘Terörist Erdoğan’ yazılı pankart ve dövizler taşındı. Burada yapılan konuşmalar da Türk devletine yönelik tepkiler dile getirilirken, Türkiye’nin DAİŞ ile ilişkisine dikkat çekildi.

Yapılan konuşmaların ardından kitle Downing Street üzerindeki Başbakanlık binasına doğru yürüyüşe geçti. Kortej halinde yürüyüşe geçen kitle, slogan ve alkışlarla protestolarını sürdürdü. Eylem Başbakanlık binası önünde 5 dakikalık oturma eylemi ile sona erdi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Sternschanze Metro İstasyonu’nda bir araya gelen kitle, Reperbahn’da kadar yürüdü.

Yürüyüşte bir konuşma yapan Sol Parti Hamburg Milletvekili Martin Dolzer, Türk diktatör Erdoğan’ın Osmanlıcılık hayalini gerçekleştirmek için yüzlerce sivil insanı katlettiğini belirtti.

Trük ordusunun Kuzey Suriye’de Kürtlere karşı kimyasal silah kullanmaktan çekinmediğini de vurgulayan Dolzer, “Bu işgale karşı sessiz kalan devletler, bu insanlık suçuna ortaktır” dedi.

Eylemde sık sık, “Katil Erdoğan”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Terörist Erdoğan”, “Yaşasın Rojava direnişi” sloganları atıldı. Eyleme Hamburg Rojbin Kadın Meclisi, ATİK, MLKP, ADHK ve Alman Otonom gruplar katıldı.

KAISERLAUTERN

Almanya’nın Kaiserlautern kentinde de Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. Marktplatz’da düzenlenen eylemde bildiri de dağıtıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda özellikle Alman devletinin iki yüzlü siyaseti kınandı. Eylem, “Biji berxwedana Rojava” sloganları ile sona erdi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentindeki eylemi adresi ise ABD Konsolosluğu idi. 2 yüz kişinin katıldığı eylemde sık sık, “Diktatör Erdoğan”, “Biji berxwedana Rojava”, “Biji YPG, YPJ” sloganları atıldı. Bildirilerin de okunup dağıtıldığı eylem Cumartesi günü Nürnberg’de yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı ile sona erdi.

DRESDEN

Almanya’nın Dresden kentinde de Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları ve kimyasal silah kullanması protesto edildi. Kefen giyerek eylem yapan gençler bilgilendirme standı açtı.

Bildirilerin dağıtıldığı stantta yapılan konuşmalarda, Türk devletinin insanlık dışı uygulamaları hakkında bilgilendirme yapıldı.