İşçi Partisi konferansında ‘Öcalan’a Özgürlük’ oturumu

Öcalan’a Özgürlük Kampanyası eşbaşkanları, yeni dönemde pratik çalışmalarını güçlendirerek, Kürt halkıyla dayanışma faaliyetlerini sürdüreceklerini beyan etti.

İngiltere’de ana muhalefet partisi olan İşçi Partisi, yıllık konferansını Brighton kentinde gerçekleştiriyor. Bugün, İngiltere'deki sendikaların uzun süredir başlattığı ‘Öcalan’a özgürlük’ kampanyası öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısının yenilendiği bir oturum gerçekleştirildi. 

Öcalan’a Özgürlük Kampanyası Eşbaşkanı Simon Dubbins’in yönettiği toplantıya, Baroness Christine Blowers, Milletvekili ve Parlamento Karma Kurt Dostluk Grubu Başkanı Lloyd Russell Moyle, Sinn Fein Milletvekili Chris Hazard ve Britanya Halk Meclisi Eşbaşkanı Elif Sarıcan ile HDP Milletvekili Hışyar Özsoy konuşmacı olarak katıldı. 

Türk devletinin Kürt halkına yönelik kırım uygulamalarını değerlendiren konuşmacılar, Abdullah Öcalan özgürleşmeden bölgede barış, demokrasi ve özgürlüğün yerleşmeyeceğini dile getirdi. 

Sendikaların ‘Öcalan’a Özgürlük’ Kampanyası eşbaşkanları Simon Dubbins ile Christine Blowers, kampanya kapsamında yeni dönemde pratik çalışmalarını güçlendirerek, dayanışma faaliyetlerini sürdüreceklerini beyan etti.