İşgal saldırıları Darmstadt ve Paris'te protesto edildi-YENİLENDİ

Almanya’nın Darmstadt ile Fransa'nın başkenti Paris'in Villiers le Bel ile Grigniy banliyölerinde düzenlenen eylemlerle işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a saldırıları protesto edildi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları Almanya’nın Darmstadt kentinde protesto edildi. Saat 18.00’da Luisenplatz’da düzenlenen eylemde Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Mitingde yapılan konuşmalarda 13 gündür gerilla alanlarına yönelik faşist Türk devletinin tüm gücüyle bir saldırı düzenlediği dile geldi.

Eylemdeki konuşmalarda “Faşist Türk devleti ve onunla boğazına kadar ihanet içinde olan bazı güçler bilsin ki bugün gerilla yeni taktikle ve modern gerillacılıkla her defasında olduğu gibi başaracak ve düşmanını yenilgiye uğratacak” denildi.

Eylemde sık sık, “Katil Erdoğan”, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana gerilla” sloganları atıldı.

VILLIERS LE BEL

Paris'in Villiers le Bel banliyösünde 19.30'da düzenledikleri spontan bir eylem ile işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti, gerilla direnişini selamladı.

GRINGNY

Paris’in Grigny banliyösünde de TCŞ ve TekoJIN’ın çağrısı ile işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi, gerilla direnişi selamlandı.

“Önderliğimizin özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür” yazılı pankart taşındı.