İşgal saldırıları Londra’da protesto edildi

Londra'daki Kürtler, Türk devleti ve KDP'yi protesto etti.

Britanya’nın başkenti Londra’da, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırıları ve KDP'nin işbirlikçiliği protesto edildi.

BBC merkez binası önündeki eyleme Britanya Kürt Halk Meclisi, Londra Kürt Halk Meclisi ve Birleşik Güçler de destek verdi.

Britanya Kürt Halk Meclisi adına kısa bir konuşma yapan Elif Sarıcan, Türk devletinin Kürdistan’a yönelik saldırılarına işaret ederek, “Kürt halkı topyekûn yok edilmek isteniyor. Faşist Erdoğan’ın ırkçı saldırıları ve işbirlikçi KDP’nin tutumu kabul edilir değildir" dedi.

Londra Kürt Halk Meclisi adına ise Ercan Akbal konuşma yaparak, “Erdoğan ve faşist AKP’nin Kürdistan'a yönelik saldırısı soykırımdır, Kürt halkı ve gerilla bu soykırıma direniş gösterirken, KDP’nin arkadan vurması ve Türk devletiyle iş birliği yapması ihanetin tablosudur" diye belirtti.

Eylemde konuşmaların yapıldığı esnada bir eylemci BBC binasına girmeyi başardı, kapı girişini işgal eden eylemcinin uzun süre dışarıya çıkmasına izin verilmezken, eylemde gergin anlar da yaşandı. Eylemciler arkadaşlarının serbest bırakılmasının ardından eylemi sonlandırdı.