İşgale öfke büyüyor: Terörist Erdoğan!

Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı yurt dışındaki Kürtler ve dostların eylemleri sürüyor.

Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarına öfke bitmiyor. Yurt dışında yaşayan Kürtler ve dostları, işgale karşı alanlarda.

RENNES


Fransa'nın Rennes şehrinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, 11 gündür Serêkaniyê'ye yönelik yoğunlaşan işgal saldırılarına karşı Place de Colombier Meydanı'nda bir araya geldi. Kitle, buradan Republiqe Meydanı'na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. "Yaşasın Rojava Kadın Direnişi" ve "Rojava’da Türk işgaline hayır" pankartı arkasında bir araya gelen yüzlerce kişi, sık sık "Katil Erdoğan", "Kadın yaşam özgürlük" sloganları attı. Türk çeteleri tarafından işkence ile katledilen Hevrin Xelef'in fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte, kadın direnişi selamlandı.

BORDEAUX


Fransanin Bordeaux kentinde binlerce Kürdistanlı, Türk devletine karşı Place de la Bourse alanında toplandı.
Eylemde, Türk devletinin kimyasal silahları kullanmasına dikkat çeken kısa bir skeç düzenlendi.
Eyleme Sarı Yelekliler de "Katil Erdoğan" sloganıyla destek verdi.
Çok sayıda sosyalist, anarşist grubun da destek verdiği eylemde konuşan Milletvekili Loïck Prud'homme, Türk devletini kınadı, PKK'nin 'terör listesi'nden çıkarılmasını istedi.

HANNOVER


Almanya'nın Hannover kentinde de binlerce Kürdistanlı Türk devletinin saldırılarını protesto etti.
KCDK-E ve TJK-E’nin çağrısıyla tren garında bir araya gelen kitle, Onur Direnişi'ni selamladı.
Eylemde sosyalist kurumlar, feministler, akademisyenler ve sendikalar tarafından konuşmalar yapıldı. Kitle, yürüyüşte Türk Konsolosluğunun önünden geçerken "Terörist Erdoğan", "Katil Erdoğan" sloganları attı.

KRISTIANSAND


Norveç’in Kristiansand şehrinde, Kürdistanlılar ve dostları tarafından Rojava için yürüyüş düzenlendi.
Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde, Türk devletinin soykırımcı saldırılarına vurgu yapıldı.
Eylemde yapılan konuşmalarda, saldırıların tüm Kürdistan'ı hedeflediği belirtildi, dağıtılan bildirilerle de Rojava'da kullanılan yasak silahlara dikkat çekildi.
Konuşmacılar, Erdoğan'ın Lahey'de yargılanmasını istedi.

İNGİLTERE
İngiltere'de Hull Trade Union (İşçi Sendikaları) ile sosyalist gruplar ve Kürt halkı, yürüyüş düzenledi. Şehit Anna Campbell'in anıldığı yürüyüşte, sık sık "Katil Erdoğan" sloganı atıldı, Rojava direnişi selamlandı.