İstanbul nöbetinde ‘Kayyuma geçit yok’ mitingine çağrı

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı devam eden nöbet eyleminde, 29 Haziran’da Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilecek “Kayyuma geçit yok” mitingine katılım çağrısı yapıldı.

İRADE GASPINA KARŞI EYLEM

AKP-MHP faşizminin Colemêrg Belediyesi’ne el koyup halkın iradesini hiçe saymasına karşı İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından Beyoğlu'nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlatılan nöbet eylemi 19’uncu gününde devam etti. Eyleme çok sayıda siyasi parti, sendika, kurum ve kuruluş temsilcisi destek verdi. “Kayyum defol” tişörtünün giyildiği eylemde, “Taksim, Hakkari bizim, 1 Mayıs’a özgürlük, kayyum defol” pankartı açıldı. Eylemde, “Bijî berxwedana Colemêrg”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Direne direne kazanacağız”, “Her yer Hakkari her yer direniş”, “Kayyum gidecek, biz kalacağız”, “Direne direne kazanacağız”, “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

Daha sonra konuşmalarla irade gaspı kınandı.

‘KAYYUMLAR GİDECEK’

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) İstanbul Şube Başkanı Dilber Aslan, mevcut sistemin baskı, zulüm ve işkencesinin devam ettiğini ifade etti. Dilber Aslan, “Kayyumlar yine başladı. Oysa kayyumlara karşı olduğumuzu her dönem açıklıyoruz. AKP, buna rağmen hukuksuzluk yapmaya devam ediyor. Biz bunu kınıyoruz. Çünkü kayyumlar halkın iradesini yok saymaktır” şeklinde konuştu.

DEM Parti Bağcılar İlçe Yöneticisi Hülya Güler, belediyeleri halkın oylarıyla kazandıklarını vurguladı. Hülya Güler, “Kayyumlar gidecek, biz kazanacağız” diyerek, herkesi kayyum uygulamasına karşı mücadele çağrısında bulundu.

‘KADINLARA YENİLECEKSİNİZ’

DEM Parti Kadın Meclisi’nin mesajını okuyan Gülşen Daşdöğen, kadınların her gün erkek devlet şiddetiyle öldürüldüğünü belirterek, son süreçte kadın şiddetinin daha da arttığına dikkati çekti. Son günlerde katledilen kadınların isimlerini anan Gülşen Daşdöğen, kadın mücadelesinden korkulduğunu ifade etti.

Erkek egemen sistemin birçok alanda saldırılarına devam ettiğini belirten Gülşen Daşdöğen, “Erkek egemen sistem tarafından desteklenen kontra saldırıların tanıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de bu aklın hedefi kadınlardır. Sizden öncekiler yenildi, siz de yenileceksiniz. Burada iktidarın rolü belli. İktidar kadınları korumak yerine kontraları koruyor. Bizleri kadınsız bir yaşama alıştırmak isteyen sistemi reddediyoruz. Bizleri susturmaya çalışsalar da biz kadınlar nerede olursak olalım bu tarumara karşı direnmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘KAYYUM YOK HÜKMÜNDEDİR’

DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz ise, nöbet eyleminin ortak mücadele ile hak arayışı olduğunu belirterek, “Bir seçim oldu. Hakkımız olan belediyeleri aldık. Sahte seçmenlere rağmen o belediyeleri aldık. Ama hukuksuzca belediyeleri elimizden geri almaya çalışıyorlar. Wan’da denediler olmadı, sonra Hakkari’ye kayyum atadılar. Ama Belediye Meclis üyeleri yerine, hiçbir temsiliyeti olmayan bir kayyum atadılar. Bu kararı asla tanımayacağız, bu karar yok hükmündedir. Bütün kazanımlarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Eylemde, son olarak 29 Haziran’da Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilecek “Kayyuma geçit yok” mitingi için katılım çağrısı yapıldı.