İsveç Dışişleri Bakanı Rojava galasına katılacak

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, 24 Kasım Pazar günü başkent Stockholm'de Rojava'yla dayanışma amacıyla düzenlenen galaya konuşmacı olarak katılacak.

İsveçli ve Kürdistanlı örgüt ve siyasi partiler, Türk devletinin işgal saldırıları altındaki Rojava'yla dayanışma amacıyla başkent Stockholm'de görkemli bir gala yapmaya hazırlanıyor.

Tüm gelirleri Rojava'ya gönderilmek üzere Roja Sor'a teslim edilecek galada, Ann Linde'nin yanı sıra Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı İlham Ehmed de bir konuşma yapacak.

Galaya çok sayıda tanımış İsveçli ve Kürdistanlı sanatçı da katılarak Rojava halklarına destek verecek. İsveç'in tanınmış pop sanatçıları Zara Larsson, Benjamin Ingrosso ve Ciwan Hoco sahne alacak sanatçılardan bazıları.

Humanity For Change in Rojava-Syria şiarıyla düzenlenen gala 24 Kasım Pazar günü saat 15.00'te Norra Bantorget Meydanı'nın yanındaki City Conference Center'de yapılacak.

Kuzey Doğu Suriye'nin Türk devletinin ağır saldırıları altında olduğunu ve yüz binlerce sivilin topraklarını terk etmek zorunda kaldıklarını hatırlatan galanın organizatörleri, Kürdistanlılar ve dostlarına Rojava'ya sahiplenmeyi güçlendirmeleri ve galaya katılmaları çağrısı yaptı.