İsveç'in 8 kentinde Türk turizmini boykot eylemleri

İşgalci Türk devletini protesto etmek için İsveç'in 8 kentinde Türk turizmini boykot eylemleri düzenlendi.

Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları ve savaş suçlarını protesto etmek amacıyla İsveç'in Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Helsingborg, Trollhättan Borås ve Örebro illerinde eş zamanlı eylemler düzenlendi.

Rojava Komiteleri'nin çağrısı üzerine Türkiye'ye uçak biletleri satan ve reservasyon yapan Resia adlı şirketin satış bürosü önünde düzenlenen eylemlerde Türk devletinin Rojava'da gerçekleştirdiği katliamları gösteren resimler ile Türk turizminin boykot edilmesini talep eden pankratlar taşındı.

Stockholm'de düzenlenen eyleme katılan aktivistlerden Wilma Andersson, ANF'ye yaptığı açıklamada uluslararası yasa ve sözleşmeleri çiğneyerek Rojava'yı işgal eden Türk devletinin sivillere yönelik katliamlarını kınamak için eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türk devleti ve beraberindeki DAİŞ ve cihatçı çetelerinin savaş ve insanlık suçları işlediklerini söyleyen Andersson, “Türk devletinin Rojava'da defalarca katliam, tecavüz, yağma gibi suçlar işlediğine tanık olduk. Türk devleti Rojava'da Kürtler ve diğer azınlık halklara yönelik soykırım gerçekleştiriyor. Buna izin verilmemeli” dedi.

Türk turizmine yapılan her katkının Rojava'yaki katliamlara destek anlamına geldiğini belirterek İsveç halkının Türk turizmini boykot etmesi için eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.

Eylem sonrası Rojava Komiteleri, sosyal medya hesabından Resia adlı şirketin eylemi etkisizleştirmek için polisten yardım istediğini açıkladı.

İlk kez Resia'nın böylesi bir önleme başvurduğu belirtilen açıklamada “Bu şirketin gelir kaybına uğradığını gösteriyor. Birlikte şirketi etkileyebiliyoruz” denilerek eylemlerin süreceği vurgulandı.