İsveç Sol Parti'den HDP ile dayanışma

İsveç Sol Parti Uppsala Bölge Kongresi'nde Türk devletinin HDP'ye yönelik saldırıları kınandı ve parti delegeleri ellerinde taşıdıkları “Ellerinizi HDP'den çekin” yazılı dövizler taşıyarak HDP'ye destek verdi.

Salgın nedeniyle sanal ortamda yapılan Sol Pari'nin Uppsala Bölge Kongresi'ne bu yıl uluslararası misafir olarak HDP'nin Avrupa Temsilcisi Devriş Çimen katıldı.

Katılımcı ve delegeleri selamlayan Çimen, AKP-MHP ittifakının HDP'ye yönelik baskı ve saldırıları hakkında ayrıntılı açıklamalar yaptı. Erdoğan rejiminin halkın iradesine saygı göstermediğini ve seçimlerle işbaşına gelen belediye yöneticileri ve milletvekillerinin yasalara aykırı olarak görevden aldığını ve HDP'li belediyelere kayyum atandığını söyledi.

HDP'nin kapatılması için açılan davalara dikkat çeken Çimen, HDP'nin baskılara karşı sonuna kadar direneceğine vurgu yaptı.

Kongreye katıldığı için Çimen'e teşekkür eden Sol Parti Uppsala Bölge Başkanı Per Markus Risman, Türk devletinin HDP'ye yönelik saldırılarını kendilerine yönelik bir saldırı olarak gördüklerini belirterek HDP ile dayanışmayı yükseltecekleri mesajını verdi.

Hanna Victoria Mörk ve Per Markus Risman'ın eşbaşkanlar olarak seçildiği kongrede delegeler, ellerinde “Ellerinizi HDP'den çekin” pankartını taşıyarak hep birlikte “Enternasyonal” marşını söyledi.