İsveç'te açlık grevindeki şehit ailelerinden kararlılık mesajı

Tecridin kaldırılması için İsveç'in başkenti Stockholm'de sürdürülen açlık grevine katılan şehit yakınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit kaldırılana kadar mücadelede kararlı oldukları mesajını verdi.

Şehit yakınları; Tahsin Altun, Behiye Akgül, Zibeyda Abde, Hatice Salman, Süleyman Sincar ve Sadia Vakili, Leyla Güven'in başlattığı ve binlerce tutsak ve Kürdistanlıların katılımıyla kitleselleşen açlık grevleri hakkında ANF'ye açıklamalarda bulundu.

Tahsin Altun, Leyla Güven'in tecridin kaldırılması için başlattığı açlık grevine destek vermek için eyleme katıldığını belirterek ”Tecridi kıracağız, Önder Apo'yu özgürleştireceğiz” dedi.

Behiye Akgül, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevini sürdüren tüm eylemcileri selamladıktan sonra şu ifadelerle kararlılık mesajları verdi:

“Tecridi kırmak kanın durmasıdır. Tecridi kırmak savaşın sonlandırılmasıdır. Tecridi kırmak insanları özgürleştirmektir. Tecridi kıracağız, başarıya ulaşacağız.”

Hatice Salman, açlık grevindeki tüm eylemcilerini selamlayarak ”Tecridi kıracağız” dedi.

Süleyman Sincar, Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için yapılan tüm girişimlerden sonuç alınmaması üzerine Leyla Güven ve binlerce kişinin açlık grevlerine katılmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Açlık grevcilerinin sağlıklarının kritik bir aşamaya geldiğine dikkat çeken Sincar, “Biz hiç bir arkadaşımızın şahadet haberinin  gelmesini istemiyoruz” dedi.

Sincar, Kürt Halkı ve dostlarına tecridin kırılması için sürdürülen eylemlere destek vermeleri çağrısı yaptı.

İran rejiminin 2010 Mayıs'ında idam ettiği 5 devrimciden biri olan Ferhad Vakili'nin kız kardeşi Sadiye Vakili, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve diğer tutsaklara uygulanan tecridi kırmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.