İsviçre'de 14 Ağustos yürüyüşüne çağrı: Kürdistan'ın işgaline dur de

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal ve katliam saldırılarına karşı Kürdistanlılar ve dostları 14 Ağustos'ta İsviçre'nin Zürih kentinde alanlara çıkacak.

“Defend Kürdistan - Kürdistan'ı Savun İnisiyatifi”nin çağrısıyla İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) öncülüğünde 14 Ağustos'ta kitlesel bir yürüyüş düzenlenecek.

“Kürdistan'ın işgaline sen de dur de” şiarıyla 14 Ağustos'ta düzenlenecek olan eyleme ilişkin CDK-S Eşbaşkanlık Divanı adına Kürdistanlılar ve dostlarına yapılan katılım çağrısında şunlar belirtildi:

“Kürdistan toprakları soykırımcı Türk devletinin işgali altında. AKP-MHP faşizmi tükenmişliği ve derinleşen krizini gizlemek için tüm kirli yöntemlerle Kürdistan’da katliam politikalarını sürdürmektedir. Bu saldırılarda başarısız ve sonuçsuz kalan işgalci Türk ordusu kimyasal silahlar kullanarak savaş suçları işlemektedir. Yine Güney Kürdistan’da kurduğu askeri üsler üzerinden sivil halkımızı katletmektedir. 

Kürdistan’ın işgaline ve katliamlara karşı herkesi, tüm yurtseverlerimizi ve dostlarımızı yapacağımız yürüyüş ve mitinge davet ediyoruz. Kürdistan’ın işgaline sizde dur demek için bu eyleme güç verin.”

Yürüyüş ve miting Zürih kentinde 14 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00'te Helvetiaplatz’da düzenlenecek.