İsviçre’de ‘15 Ağustos direnişi ruhuyla işgale ve katliama cevap olacağız’ mesajı

Defend Kurdistan’ın çağrısıyla İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Zürih kentinde düzenledikleri yürüyüş ile “15 Ağustos direniş ruhuyla işgale ve katliamlara cevap vereceğiz” mesajı verdi.

Defend Kurdistan İnisiyatifi’nin çağrısı, İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) ile İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) öncülüğünde İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen yürüyüş ile işgal saldırılarına karşı “15 Ağustos direniş ruhu ile işgale ve katliama cevap vereceğiz” mesajı verildi.

Helvetiaplatz’da başlayan yürüyüşe Kürdistanlılar başta olmak üzere her kesimden devrimci kurum temsilcileri katıldı.

15 Ağustos direnişinin öncü komutanı Agîd (Mahsum Korkmaz) şahsında bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan yürüyüşte "Bimre ixanet” ve “Kürdistan’ı savun” şiarı ile gerilla direnişi sahiplenildi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talebi dile geldi.

Halk yürüyüşe geçmeden önce bir konuşma yapan CDK-S Eşbaşkanı İsmail Kardaş, “Gerek Kürdistan'a, gerekse Kürt halkına yönelen saldırılarıyla Türk devleti ile ihanet ve işbirliği içerisinde olan KDP yönetimine rağmen Medya Savunma Alanları'nda bugün Kürt gerillaları muhteşem bir direniş sürdürmektedir. Bizler Önderliğimizin direniş çizgisini ve Kürt gerillalarının direnişini esas alarak bugün Kürt halkına yönelen soykırım ve Kürdistan'a yönelen işgal saldırılarına etten duvar örerek bu direnişi sahipleneceğiz” dedi.

Defend Rojava adına ise Maja Hess bir konuşma yaptı. Güney Kürdistan Yönetimi'nin Kürt halkına karşı işgalci ve katliamcı Türk devletiyle ortaklaşarak ihanet ve işbirliğinin sürdürmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Maja Hess, şöyle devam etti: “Bu ihanet ve işbirlikçi politikaları barış talebiyle gittiğimiz Güney Kürdistan'a girişimizin engellemesiyle açıkça kendini göstermiştir. Bizler bu ihanet ve işbirliğine karşı barış talebimizi haykırmaya devam edeceğiz.”

Konuşmalar ardından halk, slogan ve marşlarla kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Bildirilerin okunduğu yürüyüşten sonra halk Helvetiaplatz'ta bir araya geldi.

Rojava Komitesi adına temsilci tarafından yapılan konuşmanın ardından eylem sloganlarla sona erdi.