İsviçre’de Çarşamba eylemleri sürüyor

Cenevre ve Lozan’da süren eylemlerde Kürdistanlılar, Dem dema azadiyê ye hamlesi sonuçlanıncaya kadar alanlarda olacaklarını vurguladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için İsviçre'nin Cenevre ve Lozan kentlerinde her çarşamba düzenlenen eylemler, bu hafta da sürdü.

CENEVRE

Kürdistanlıların Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler önünde sürdürdüğü eylemin bu haftası, yine Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam, “Dem dema azadiyê ye” hamlesinin sahiplenilmesi her Kürt’ün sorumluluğunda olduğunu belirterek,  

Kürt halkına ve bölge halklarına huzur ve barışın gelebilmesinin yolunun Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşmasından geçtiğini ifade etti.

Sağlam, daha sonra KDP yönetiminin hakkında idam kararı verdiği 2 Kürt gencine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Komplocu güçlerin bir diğer ortağı KDP yönetimi ortaklığını sürdürme çabası içerinde 2 Kürt genci için idam kararı almıştır. Abdurrahman Er ve Mazlum Dağ için alınan bu idam kararı, komplonun bir  devamı olarak Kürt halkına ve Kürdistan'a yönelik topyekûn imha ve işgal saldırılarından bağımsız değildir. Biz nerede olursak olalım komplocu güçlere ve ortaklarına karşı bulunduğumuz her yerde Önderliğimizin özgürlüğünü savunmayı sürdüreceğiz.”

Sağlam'ın ardından İsviçre Kürt Toplum Merkezleri (CDK-S) Eşbaşkanı İsmail Kardaş söz aldı. İsmail Kardaş, “Komplonun mimarları olan bu devletler, bundan 23 yıl önce gerçekleştirdikleri komployla Önder Apo'yu tutsak ederek Önderliğimiz nezdinde irademizi teslim almak istemişlerdir. Kürdistanlılar, bulundukları her yerde Önder Apo'nun direniş çizgisini esas alarak mücadeleyi yükselmiş ve uluslararası komployu olsa boşa çıkarmıştır. Bugün  komplonun devamı olarak sürdürülen saldırılara cevabımız direnişi bir üst seviyeye taşıyarak 'Dem Dema Azadiyê ye' hamlesini zaferle taçlandırmak olacaktır” dedi.

LOZAN

Gençlik örgütleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Ciwanên Jin ên Tekoşer (TekoJIN) üyeleri öncülüğünde Abdullah Öcalan'ın fikirleri ve paradigmasının İsviçre kamuoyuna tanıtılması amacıyla 3 ay önce başlatılan bilgilendirme standı eylemi, bu hafta da sürdü.

Eylemlerine ilişkin  ajansımıza konuşan CDK-S Eşbaşkanı Selma Sürer, hem bir yılı aşkın süredir yürütülen Cenevre’deki oturma eylemiyle gerekse de 4'üncü ayına girecek olan Lozan'daki stant eylemleriyle, Kürt Halk Önderi’nin neden özgür kalması gerektiğine ilişkin kamuoyunun bilgilendirildiğini söyledi.

Sürer, “Dem dema azadiyê ye” hamlesi sonuçlanıncaya kadar kesintisiz eylemlerle alanlarda olmayı sürdüreceklerini ekledi.

Stant eyleminde ayrıca PKK'nin terör listesinden çıkarılması amacıyla imza da toplanıyor.