İsviçre’nin 3 kentinde Türk devleti protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik işgal tehdidinde bulunmasına karşı İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları protesto eylemleri gerçekleştirdi.

Basel, Zürih ve Luzern kentlerinde gerçekleştirilen eylemlerde katliamcı ve işgalci Türk devletinin kirli politikalarına karşı Kürt halkı ile dayanışma mesajları verildi.

BASEL

İsviçre Rojava Komitesinin çağrısıyla Ronahi Kadın Meclisi ile Jinen Ciwanên Azad öncülüğünde bir yürüyüş ve miting gerçekleştirildi.

Dreirosenbrücke alanında “Türk devletinin işgal girişimini durdurun”, “Rojava’da ki işgale hayır” yazılı döviz ve pankartlarla yürüyüşe geçen eylemciler sık sık Erdoğan, AKP-MHP faşizmi karşıtı sloganlar attı. Yaklaşık 1 saat boyunca Basel caddelerinde devam eden yürüyüşün ardında Claramatte alanında bir miting gerçekleştirildi. Burada kurumlar adına yapılan konuşmalarda İsviçre’nin Türkiye’ye olan silah satışıyla bu işgale ortak olacağı vurgulanırken İsviçre’nin bu durdurulması istendi. Yarın Strasbourg’ta yapılacak olan mitinge katılım çağrısıyla eylem sonlandırıldı.

ZÜRİH

Zürih kentinde İsviçre Demokratik Güç Birliği (İGDB) öncülüğünde merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen eylemciler burada bir miting gerçekleştirildi. “Faşist işgal ve gaspa karşı birlikte mücadele edelim”, “Rojava’ya işgal ve saldırıları durdurun” yazılı pankart ve dövizlerin taşındığı eylemde devrim ve özgürlük mücadelesi şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi. İGDB adına burada yapılan konuşmada “Dün DAİŞ zulmüne karşı Rojava’yı nasıl beraber savunduysak yine bugün de aynı karanlıkla katliamcı Türk devletinin işgaline karşı beraber savunacağız. Tüm demokrasi çevrelerinin işgal politikalarına karşı Kürt halkının yanında olmaya çağırıyoruz” denildi.

LUZERN

Luzern kentinde Kanton Parlamentosu önünde bir araya gelen Kürdistanlılarla, İsviçreli sol sosyalist kurumların katılımıyla bir miting gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalarda Rojava’da gerçekleştirilmek istenen işgale karşı halkların beraber direnmesi gerektiğinin vurgulandığı eylemde Almanca bildiriler dağıtıldı. Yapılan konuşmaların ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.