İsviçre'nin 5 kentinde işgal saldırılarına karşı eylem

İsviçre’nin Bern, Cenevre, Basel, Zürih ve Luzern kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Zap, Avaşin ve Metina’ya yönelik düzenlediği işgal saldırılarına tepki gösterdi.

İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar 5 kentte alanlara çıkarak, Türk devletinin Zap, Avaşin ve Metina’ya yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

BERN

KCDK-E'nin acil eylem çağrısına cevap veren Kürdistanlılar Türk devletinin Medya Savunma Alanlarını hedef alan saldırılarını protesto etti. 

Bahnhofplatz’da bir araya gelen halk burada bir miting düzenledi. Her kesimden insanın katılarak destek verdiği eylemde sık sık AKP/MHP-Erdoğan faşist rejiminin katliam ve işgal saldırılarına karşı sloganlar atıldı. İşgal saldırılarına karşı Kürt halkıyla dayanışma çağrılarının yapıldığı eylemde Almanca bildiriler okundu.

Bern Kürt Toplum Merkezi adına bir konuşma yapan Ali Rıza Çiçek faşizme karşı mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Çiçek “Kürt halkı olarak işgale karşı bulunduğumuz her yerde alanlarda olmayı sürdüreceğiz” dedi.

BASEL

Kürdistanlıların bir diğer eylem alanı olan Basel kentinde de Claraplatz’da her kesimden insan bir araya geldi.

Eylemde Ermeni halkına yönelik soykırım yıldönümü de protesto edildi. 

Birleşik Devrimci Mücadele, Partizan ve Proleter Devrimci Duruş'un organize ettiği eylemde bir konuşma yapan Demokratik Güç Birliği temsilcisi, işgal ve katliam saldırılarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Bundan 106 yıl önce Türk devletinin Ermeni halkına yönelen katliamları bugün yine aynı zihniyetle devam ettiğini belirtti.

Başta Ermeniler ve Kürtler olmak Ortadoğu’nun kadim halklarına yönelen saldırılara karşı mücadelenin ortaklaştırılması çağrısında bulundu.

Zürih, Luzern ve Cenevre kentlerinde de acil eylem çağrısı ile alanlara çıkan Kürdistanlılar ve demokrasi çevreleri Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelen işgal saldırılarına karşı eylem düzenledi.