İsviçre ve Belçika'da tecrit protestoları

Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı İsviçre ve Belçika'da alanlara çıktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve yaşamına ilişkin kaygı duyan Kürdistanlılar, ve dostları İsviçre'nin başkenti Bern'de acil eylem çağrısıyla alanlara çıkarak, "Önderliğimizden haber alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" mesajı verdi.

KCDK-E ve TJK-E'nin acil eylem çağrısına cevap veren Kürdistanlılar, Bahnhofplatz'ta bir araya gelerek bir eylem yaptı.

Üzerinde 'Öcalan'a Özgürlük' yazılı dövizlerin taşındığı eylemde "Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi sahiplenildi.
Kürt Toplum Merkezi (CDK-Bern) adına burada bir konuşma yapan İrfan Babaoğlu, şunları söyledi:

 "Kürt Halk Önderi Rêber Öcalan'ın yaşamına ilişkin kuşkular dün itibarıyla tüm Kürt halkını sarsmış durumdadır. Önderliğinden haber almak isteyen Kürt halkının talepleri karşılanıncaya kadar özgürlük hamlesini sahiplenerek bulunduğumuz her yerde alanlarda olacağız ve taleplerimizi yüksek sesle haykıracağız."

Yapılan konuşmanın ardından Kürdistanlılar sloganlarla oturma eylemine geçti.
Yine bu akşam Basel, Luzern ve Zürih başta olmak üzere pek çok kentte Kürdistanlılar taleplerini dile getirmek için eşzamanlı olarak alanlara çıkacak.

BRÜKSEL

 

Brüksel'de de Kürtler Brüksel Konseyi'nin önünde eylem düzenledi. KCDK-E adına konuşan Medya Rojava ve Navbel Eşbaşkanı Duduye Abay, tüm Kürdistanlıların Kürt Halk Önderi için alanlarda olması gerektiğini belirtti.
Eylemin sonunda Fransızca bildiri okundu.