İsviçre ve Kıbrıs’ta Erfîn protestosu

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar, işgalci Türk devletinin Efrîn’de inşa ettiği duvarı eylemlerle protesto ediyor.

İsviçre ile Kıbrıs’ta düzenlenen eylemlerle işgalci Türk devletinin Efrîn’de inşa ettiği duvar protesto edildi.

İşgalci Türk devleti tarafından Efrîn’de örülmeye başlanan utanç duvarına karşı İsviçre’nin Zürih kentinde bir protesto eylemi gerçekleştirildi.

PYD İsviçre’nin çağrısıyla Rathausbrücke’de bir araya gelen Kürdistanlılar burada bir miting gerçekleştirdi. Eylemde üzerinde “Efrîn’de işgal duvarına Hayır”, “Türk devletinin Efrîn’deki işgal duvarına hayır” yazılı pankartla YPG, YPJ bayrakları ve Öcalan posterleri taşındı.

Almanca bildirilerin dağıtıldığı eylemde PYD İsviçre adına bir konuşma yapan Abbas Omar, Türk devletinin DAİŞ çeteleriyle birlikte yüzler sivili katlettiğini ve kenti yağmalandığını belirterek “İşgalci Türk devleti Efrîn’i Suriye topraklarından koparıp kendi topraklarına katmak istemektedir. Bizler Kürdistanlılar olarak bu işgal ve talana karşı duracağız” diye konuştu.

Abbas Omar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrite karşı birçok merkezde sürdürülen süresiz ve dönüşümsüz açlık grevleri ile ölüm orucu direnişine değinerek “Tecrite karşı bedenlerini ölüme yatıran direnişçilerin eylemleri her alanda sahiplenilerek mücadeleyi yükseltmeliyiz” dedi.

LEFKOŞA

Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'da Ledra Meydanı’nda Türkiye'nin Efrîn işgali ve Efrîn'de duvar örülmesine karşı PYD ve Kıbrıslı dostlar ortak protesto etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Ekoloji Partisi Milletvekili Yorgos Perdikis, AKEL Partisinden Vera Polykarpuy ve EDEK Partisinden Nikolas Hristou ve Sosyalist Genç Gruplar katıldı.

Kürt dostu Despo Pilavaki, “Türkiye, Efrîn’de yerleşim birimlerinin isimlerini değiştiriyor. İnsanları tehdit edip zulüm ediyor" dedi.

Türkiye, İsrail ve Filistin arasındaki duvara tepki gösterirken şu an Türkiye’nin Efrîn'de aynı şeyi yaptığını da sözlerine ekledi.

Etkinlikte ortak bir açıklama yapan Kıbrıslılar ise "Kürtlerin yanında olacaklarını ve Türkiye olan sorununuz bizim de sorunumuz aynı. Faşizme karşı beraber direneceğiz. Türkler hep aynı taktiği yapıyor. İşgal edip sonra kendi toprağına katmak istiyor. Efrîn’de örülen duvar için ise Türkiye'nin buna hakkı yoktur. Uluslararası yasalara aykırıdır. Amerika ve büyükler ülkeler bir şey yapmalıdır" diye konuştu.

Eylem bildiri okunması ve sinevizyon gösterimi ile sona erdi.