İtalya faşizmden kurutuluş gününü kutladı-YENİLENDİ

İtalya'nın Mussolini faşizminden kurtuluş günü birkaç miting ile kutlandı. Mitinglerde Kürdistanlılar de yer aldı.

İtalya'nın Mussolini faşizminden kurutuluşunun yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliklere Kürdisanlılar da katılarak konuşmalar yapıldı.

Kürt Komitesinin de katıldığı mitingde konuşma yapan Hazal Koyuncuer, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecride dikkat çekerek barış isteyen bir önderin AKP/MHP faşizmi tarafından susturulmak istendiğini söyledi.

Koyuncuer şöyle konuştu: “İtalyan başbakanının da belirttiği gibi Erdoğan bir diktatördür ve bunu için Türkiye ile tüm ilişkiler kesilmelidir. Tüm anti faşist güçleri faşizme karşı mücadelede birleşmeye çağırıyoruz.”

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına da dikkat çeken Koyuncuer,

Erdoğan'ın Kürtlerin kanını dökerek iktidarını sürdürmeye çalıştığını ancak Kürt direnişinin Erdoğan'ın sonunu getireceğini belirtti.
Konuşmanın ardından Kürtçe müzik eşliğinde Kürt önderi Abdullah Öcalan'ın 100 parçadan oluşan puzzle şeklindeki resmi miting meydanda yapıldı.

Abdullah Öcalan bayraklarının taşındığı mitingde ayrıca "Öcalan'a özgürlük" yazılı birde pankart açıldı.

İkinci etkinlikte de Roma Kürt Meclisi adına Fatma Çelikcan bir konuşma yaptı.

Faşist Türk devletinin yıllardır Kürt halkına yönelik katliam ve soykırımlar yaptığını söyleyen Çelikcan, tecride de dikkat çekti.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırını da kınayan Çelikcan, “Her gün Rojava’ya saldırarak, Kürt halkını katlediyor” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, bayrakları ile PKK, YPG, YPJ bayrakları ve dövizler de açıldı.