AKPM üyeleri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü istedi

İtalya Sosyalist Partisi’nden parlamenterler Gianni Marilotti ve Roberto Rampi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle Strasbourg’da yürütülen nöbet eylemini ziyaret etti.

Avrupa Konseyi önündeki “Öcalan'a Özgürlük Nöbeti” eylemini bu hafta İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) üyeleri yürütüyor.  

Nöbet eylemini 484’üncü haftasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyeleri Gianni Marilotti ve Roberto Rampi, eylemcileri ziyaret etti.

Rampi, eylem yerinde yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük bir lider ve düşünür olduğunu belirterek, uzun bir süredir haber alınamamasından dolayı sağlık ve fiziki koşullarını merak ettiklerini söyledi.

Rampi, bu konuda kendi hükümetlerine bir soru önergesi vereceğini belirtirken, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için çaba sarf edeceklerini vurguladı.

Türk Dışişleri Bakanlığı’na da bir mektup yazacağını ifade eden Rampi, “Kürt liderin durumu nedir? Onu görmek istiyorum. Göremesem de bir telefonla konuşmak istiyorum, şeklinde bir talepte bulunacağım” dedi.

Rampi, Abdullah Öcalan’ın insanlık için, kadın özgürlüğü için çalıştığını sözlerine ekledi

Her iki parlamenter Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi.