İtalyan sol koalisyonu: Erdoğan’ın terör hükümranlığı durdurulmalı

İtalya’daki sol partilerin oluşturduğu Potere al Popolo Koalisyonu, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın terör hükümranlığının durdurulması gerektiğini ifade ederek HDP’ye destek mesajı verdi.

Türkiye’de Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik baskılara uluslararası alanda tepkiler gelmeye devam ediyor. İtalya’daki sol partileri çatısı altında bulunduran Potere al Popolo Koalisyonu da bir açıklama yayınlayarak HDP’nin yanında durduklarını ifade etti. 
Açıklamada HDP’nin yeni bir tutuklama furyası ile karşı karşıya olduğu dile getirilerek geçtiğimiz hafta partinin 700’den fazla üyesinin tutuklanması, Hakkari Belediye eş başkanı Dilek Hatipoğlu’nun 16 yıl 3 ay hapse mahkum edilmesi, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a yönelik davalar ve Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na verilen hapis cezası hatırlatıldı. 
Potere al Popolo açıklamasında, HDP gibi barışçıl ve demokratik bir kuruluşa yönelik saldırıları büyük bir öfkeyle karşıladıkları ifade edilerek HDP’nin uluslararası dayanışma çağrısına sahip çıkılması çağrısında bulunuldu. Açıklamada son olarak şu ifadeler kullanıldı: “Erdoğan’ın terör hükümranlığı durdurulmalı”.