Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi: Kesintisiz eylemlerle sahiplenelim

Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi, 10 Ekim'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı sahiplenenlere teşekkür etti, "kesintisiz eylemlere" çağırdı.

Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürdistanlı, Türkiyeli dünyanın çeşitli ülkelerindeki Kurum temsilcileri, barış, demokrasi, adalet ve özgürlükten yana olan aydınlar, şahsiyetler ve örgütlerin içinde yer aldığı Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi’nin, 10 Ekim’de yaptığı çağrı doğrultusunda 'Dünya Öcalana Özgürlük Günü' büyük kitlesel eylemlerle gerçekleştirildi" denildi.
"10 Ekim’de başta Kürdistanlılar olmak üzere tüm dünyada halklar Öcalan’a özgürlük talebiyle sokaklara çıktı ve 'Öcalan’a Özgürlük Şimdi' sloganlarını haykırdı" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'SESLERİMİZ İMRALI'YA ULAŞTI'

"Amerika, Japonya, Avrupa, Avustralya, Kanada, Afrika, dört parça Kürdistan’da alanlara çıkan yüz binler '10 Ekim Dünya Öcalan'a Özgürlük Günü' vesilesiyle sokakları Reber Apo için hazırlanmış pankartlar ve sloganlarla süsledi.
'Abdullah Öcalan'ı özgürleştirme zamanı geldi' sloganı etrafında bütünleşen dostlar 'Öcalan'a Özgürlük, Kürdistan'a Statü' yazılı pankart ve Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan’ın posterleri eşliğinde yürüyüş, miting ve çok renkli eylem ve etkinlikleriyle seslerini İmralı’ya duyurdular.
Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi’nin yaptığı çağrıya kulak veren ve 10 Ekim’de görkemli bir çıkışla sahiplenen tüm dünya halklarına, dostlara, Kürdistan halkına, devrimcilere, demokratlara, aydınlara, kadınlara, gençlere, farklı inanç ve kültürel yapılara sahip kesimlere, insanlıktan yana olan herkese teşekkür ediyoruz.
Umut dolu yeni bir adım niteliğinde olan bu büyük sahiplenişin 'Sayın Öcalan özgürleşene kadar' sürerek devam edeceğinin inancıyla bu coşkulu sahiplenişi sürdürmeye çağırıyoruz. Öcalan’ın sadece Kürt halkının değil, ezilen milyonların sesi ve umududur.
10 Ekim tarih sayfasına Öcalan’ın özgürlüğünün ilan edildiği bir gün olarak geçmiştir artık. Bu vesileyle İmralı'da direnişini sürdüren Sayın Öcalan ve direnen bütün arkadaşlarını selamlıyoruz.

'KESİNTİSİZ EYLEMLERLE ÖCALAN'I SAHİPLENELİM'

Reber Apo’yu özgürlüğüne kavuşturuncaya kadar, Kürt halkı ve dostları olarak kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz. Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi olarak herkesi kesintisiz olarak farklı ve renkli etkinlik ve eylemlerle sahiplenmeyi büyütmeye çağırıyoruz. Önder Apo’yu sahiplenmek özgürlüğümüzü ve geleceğimizi savunmak demektir. Öcalan'ın özgürlüğü için mücadele demek kendi özgürlüğümüze kavuşmanın mücadelesidir."