'Öcalan'a Özgürlük' kampanyası devam ediyor-YENİLENDİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan mutlak tecride dikkat çekmek ve özgürlüğünü talep etmek amacıyla başlatılan kampanya bir çok Avrupa ülkesinde devam ediyor.

BERN

1 Kasım'da startı verilen "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesi kapsamında İsviçre'nin başkenti Bern'de bilgilendirme standı açıldı.

Bern Şehit Mahir Atakan Meclisi ve Mizgin Kadın Meclisi aktivistleri öncülüğünde Bahnhofplatz'da kurulan bilgilendirilme standı gün boyu devam etti.

Kürt aktivistler, gün boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden Almanca bildiriler dağıttı ve duyarlılık oluşturmak amacıyla tecride ilişkin yüz yüze bilgilendirmelerde bulundu. 

HILDESHEIM

Almanya'nın Hildesheim kentinde de aynı amaçla bir miting düzenlendi. Mitingde tecridin kalkması ve Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğüne kavuşması talep edildi. Tev-Çand'ın organize ettiği mitingi NCDK Hildesheim ve Meryem Kadın Komünü ve Salzgitter Berçem Cilo Kadın Meclisi de destekledi.

Miting Angouleme Meydanı’nda saat 17:00'de bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Mitingde Kürt Halk Önderi'ne ait sözlerin yer aldığı Almanca pankart ve dövizler taşındı. Miting bir saat sürdü.

DÜSSELDORF

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için afişleme ve pankart asma eylemi gerçekleşti.

DUISBURG

Benzer bir eylem de Duisburg'da gerçekleşti. Devrimci Gençler Hareketi (TCŞ), Duisburg'da bir çok noktaya afiş ve pankart asarken, bunlardan biri Türk Konsolosluğu'nun kapısına da asıldı.

BENSHEIM

Almanya'nın Bensheim kentinde de TCŞ ve Mücadeleci Genç Kadınlar (Jinên Ciwan ên Têkoşer), saat 17.30 sıralarında kent merkezi ve tren garında eylem gerçekleştirdi.

Gençler üzerinde Almanca, “Abdullah Öcalan’ın Özgürlük Zamanı Geldi: Bi Hev Re Serhildan” yazılı pankart ile şehir içerisinde sloganlar yürüdü. Gençler daha sonra bir üst geçide pankart astı.

BIELEFELD

Almanya'nın Bielefeld kentinde ise tecrit konusunda Alman kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla posta kutularına bildiriler bırakıldı. Eylem kentin beş ayrı yerinde eş zamanlı olarak gerçekleşti